Ντούλες: Σχέση διαρκούς πολιτικής επικοινωνίας με Κίτσιο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (26.03.2017)

Χαίρεται κ. Ντούλε, η μειονότητα έχει δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις το ΚΕΑΔ και το Mega, εδώ και τέσσερα – πέντε χρόνια εσείς ψηφίζεται διαιρεμένοι, η Εθνική γιορτή σας έφερε μαζί, στις εκλογές στις 18 Ιουνίου θα κατέβετε μαζί;

Ναι είναι αλήθεια. Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπ όψη σας ότι τα θέματα που μας χωρίζουν είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με τις υποθέσεις που μας ενώνουν και αυτό που μας ενώνει είναι το ενδιαφέρον για την διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η εγγύηση μιας κανονικής διαβίωσης και η προοπτική ανάπτυξης σε συνθήκες ασφάλειας για όλα τα μέλη της. Γίνονται εντατικές προσπάθειες, πιστεύω θα έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα για τις εκλογές της 18ης Ιουνίου. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι υπήρξε κι ένας άλλος πολιτικός σχηματισμός το LDLNJ (ΚΑΔΕ). Με συστηματικές προσπάθειες, συνεχείς και με ειλικρίνεια καταφέραμε την συνένωση των δύο πολιτικών φορέων. Πιστεύω αυτό θα συμβεί και με το κόμμα Mega. Αυτά τα οποία μας ενώνουν θα έρθει φυσιολογικά η στιγμή που θα επιβληθούν επί των μικρών υποθέσεων που είναι εφήμερες σε σχέση με αυτές που είναι στρατηγικής σημασίας.

Πως είναι οι σχέσεις σας με τον Κίτσο;

Είναι σχέσεις σε ανθρώπινο επίπεδο πολύ καλές και πολιτικές σχέσεις μιας διαρκούς επικοινωνίας.

Τελευταία στους Αγίους Σαράντα με αίτημα του Mega έγινε και μια εθνική διάσκεψη όπου συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός Ράμα. Ο Πρωθυπουργός σας κατηγόρησε ότι ενώ θα έπρεπε να είστε εκεί, την ίδια στιγμή εσείς ήσασταν στο αντίσκηνο. Τι θέση έχετε γι αυτό;

Δεν μπορώ να είμαι σε μια δραστηριότητα τη στιγμή που δεν ήμουν προσκεκλημένος. Έχουμε επίσης μια ουσιώδη διαφορά με τον κ. Ράμα. Είναι αθεράπευτος οπαδός του μονόλογου ο κύριος Ράμα ενώ προσωπικά προτιμώ το διάλογο. Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει εφικτή ανθρώπινα η πολιτική επικοινωνία που είναι τόσο απαραίτητη για τη χώρα μας. Ο ναρκισσισμός είναι αστείρευτη πηγή ασυνάρτητων μονολόγων χωρίς νόημα, χωρίς περιεχόμενο, χωρίς αποτέλεσμα.

Πως βλέπετε την αλβανική πολιτική;

Το γεγονός ότι είμαι "παλιός" στην πολιτική μου δημιουργεί την καθημερινή πρόκληση ώστε να προσπαθώ να ανανεώνω τις ιδέες μου και τούτο θα πρέπει να αποτελεί πρόκληση για όλους τους πολιτικούς και τον πολιτικό βίο της χώρας.


παράθεση από tachydromos.org

Σχόλια