Ανεπιθύμητος στο Αλύκο ο Ράμα


Στο Αλύκο του Δήμου Φοινίκης βρέθηκε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας στον νότο, μια μέρα μετά το Αργυρόκαστρο βρέθηκε στον Δήμο Φοινίκης όπου μοίρασε τίτλους ιδιοκτησίας σε κατοίκους της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε λίγες δεκάδες κλακαδόρους, στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος από τους Αγίους Σαράντα και αρκετούς ασφαλίτες.

Η εκδήλωση κυλούσε ομαλά με βάση τον σχεδιασμό, με συχνές αναφορές του Ράμα στον "Vangjel" (σ.σ. Βαγγέλη Ντούλε) και ειρωνείες προς το πρόσωπο του προέδρου του ΚΕΑΔ.
Την στιγμή που ο Ράμα είπε πως ο "Ανδρέας" (σ.σ. Ανδρέας Μάρτος) ψήφισε την διοικητική διαίρεση, ενώ ο "Βαγγέλης" (σ.σ. Βαγγέλης Ντούλες) όχι, πήρε μια πληρωμένη απάντηση από παρέμβαση κατοίκου.

Όπως διαβάζουμε στον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου, κάτοικος του χωριού Κώσταρι είπε στον Αλβανό πρωθυπουργό: "Από τη μία μας δίνετε τους τίτλους ιδιοκτησίας και από την άλλη γκρεμίζετε τις εκκλησίες μας όπως τον Άγιο Αθανάσιο στους Δρυμάδες. Ήρθατε εδώ για να μας δείξετε ότι είστε φιλέλληνας αλλά κοιτάτε πως να αφανίσετε τον Ελληνισμό εδώ γι' αυτό και ενώσατε το Βρανίστι με τον Δήμο Χιμάρας"

Τότε επενέβη η προσωπική φρουρά του Έντι Ράμα, απομάκρυναν από το σημείο που ήταν ο πρωθυπουργός τον δημότη Φοινικαίων που διαμαρτυρήθηκε για την κυβερνητική πολιτική, πριν αναφέρει περισσότερα ενοχλητικά και τον πήγαν λίγο πιο πέρα, ζητώντας επίμονα τα στοιχεία του.

Συνθήματα κατά του Ράμα

Εν τω μεταξύ οι προετοιμασίες "υποδοχής" Ράμα ξεκίνησαν από χθες με συνθήματα «Ελλάς» και «Κάτω η δικτατορία του σουλτάνου Έντι Ράμα» κοσμούν τους τοίχους γύρω απ’ την «Πλατεία Κύπρου» του Αλύκου

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που παρουσιάζει παρακάτω το chaonia.com είναι ενδεικτικές της «ειρηνικής» υποδοχής που θα του επιφυλάσσουν από εδώ και στο εξής οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.


Πάντως οι αρχές φρόντισαν να σβήσουν τα συνθήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν έρθει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στο Αλύκο.

Σχόλια