Για «πολύ καλές σχέσεις» με τους φορείς της Ηπείρου μιλάει ο νέος Αλβανός Γεν. Πρόξενος

O Pervin Gjikuria  είναι από 20 Φεβρουαρίου 2017, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Γιάννινα. Ο κ. Gjikuria, αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα στις 16 Ιουνίου 2016 Γιάννη Γιάννη.

Από οκταμήνου καθήκοντα Γενικού Προξένου εκτελούσε ο Προξενικός Σύμβουλος κ. Σοφοκλής Βασίλη, ο οποίος έδωσε «δείγματα γραφής» των εξαιρετικών διπλωματικών του προσόντων και ικανοτήτων.

Τιμή για μένα

Ο νέος Γενικός Πρόξενος δήλωσε στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ.» τα εξής:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην θέση αυτή και να ασκώ το καθήκον μου στην περιοχή ετούτη. Όταν ανέλαβα το καθήκον αυτό από τους συνεργάτες μου, παρουσιάστηκε η θετική συνεργασία και θέληση που υπάρχει. Στις συναντήσεις που είχα μέχρι τώρα με τους τοπικούς φορείς είδα κάτι παραπάνω από καλές σχέσεις, είδα μία βούληση προς περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών και προς επίλυση κάθε μικρού εμποδίου που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας. Οι θετικές αυτές σχέσεις πιστεύω εκπέμπουν πολύ καλά και τη βούληση των δύο κυβερνήσεών μας, ως προς τη συνεργασία και την κοινή πορεία προς την ανάπτυξη.

Νιώθω ευλογημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους θετικούς και με κοινό όραμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ηπείρου, την Διευθύντρια των φυλακών, τον κ. Πρύτανη για τη θερμή αποδοχή και την εξαιρετική βούληση συνεργασίας. Είμαι ανυπόμονος να γνωρίσω από κοντά όλους τους φορείς και μελλοντικούς συνεργάτες.

Είμαι σίγουρος ότι η ακούραστη δουλειά και περαιτέρω συνεργασία με όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον ιδιωτικό τομέα θα φέρουν θετικά αποτελέσματα και ευκαιρίες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και από τις δυο μεριές των συνόρων.
Εκφράζοντας την εκτίμησή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία».

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στο Φίερι το 1982 (η καταγωγή του από Δρυμάδες).
Αποφοίτησε από το Λύκειο των Τιράνων και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πειραιώς.

Εργάστηκε ως Διευθυντής σε τουριστική επιχείρηση Αθηνών και ως Γενικός Διευθυντής πωλήσεων σε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών στα Τίρανα.

Διετέλεσε Συντονιστής επικοινωνίας σε εθελοντική οργάνωση που έχει ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων και ενημέρωση πολιτών.

Ξένες Γλώσσες: Αλβανικά (μητρική γλώσσα), Ελληνικά (άριστα), Αγγλικά (άριστα), Ιταλικά (μέτρια).

Σχόλια