Ο Μπουσάτι απαντά στη «διπλωματική» επίθεση της Αθήνας [Βίντεο]


Ο Υπ Εξ Αλβανίας απαντά με ειρωνεία στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλου αλλά και του Υπ Εξ κ Κοτζιά.

Μετά από την «διπλωματική» επίθεση της Αθήνας μια μέρα νωρίτερα, σχετικά με το νέο νόμο που αφορά τις μειονότητες, ο Υπ Εξ Αλβανίας Ντ Μπουσάτι απάντησε ειρωνικά στον κ Κοτζιά ζητώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τον ίδιο.

« Σε όλους του συναδέλφους είτε είναι γείτονες είτε όχι, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, κατά τα δυόμιση χρόνια εργασίας που έγιναν για την δημιουργία αυτού του νόμου, έχουμε ψάξει και ερευνήσει και τις εμπειρίες των χωρών τους. Εμείς παραμένουμε ανοιχτοί για να μελετήσουμε κάθε μοντέλο σχετικά με τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένου το ελληνικό μοντέλο αν υπάρχει κάτι τέτοιο» , αναφέρει ο Μπουσάτι.

Επίσης ο  κ Μπουσάτι απάντησε και στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε « διεθνές ερασιτεχνισμό» την κίνηση της Αλβανίας. « Ο ερασιτεχνισμός φοβάμαι πως πρέπει να το ψάξουμε σε πρωτεύουσες άλλον χωρών και σε καμία περίπτωση στην Αλβανία», είπε ο Μπουσάτη.

Φοβάται όμως ο κ Μπουσάτη το Ελληνικό βέτο;

« Δεν είχα λόγο να σκεφτώ, καμιά στιγμή, ούτε να πιστεύω πως ένα κράτος, είτε είναι αυτό ο γείτονας μας, Ελλάδα, θα ενδιαφερόταν να θέσει βέτο ενάντια στην Αλβανία, γιατί το έχω πει και το ξαναλέω, δεν είναι προς το συμφέρον είτε της Ελλάδας, είτε της Αλβανίας  για να συμβούν τέτοια γεγονότα, αλλά η πολιτική του μεγαφώνου της Κυριακής θα πρέπει να αφήσει την θέση της στην ημέρα της εργασίας στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο Μπουσάτι.

Top Channel
Ετοίμασε μετέφρασε Πελασγός Κορυτσάς.


Σχόλια