Ηλεκτρολόγος από την Δρόπολη επιχειρεί για την επιδιόρθωση βλάβης (ΦΩΤΟ + Βίντεο)


Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει έναν νέο ηλεκτρολόγο της Υπηρεσίας Ηλεκτρικής Ενέργειας Αργυροκάστρου σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις φθορές που υπέστη το ηλεκτρικό δίκτυο επέσυρε την προσοχή πολλών. Χιλιάδες προβολές του βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, σχόλια αλλά και μια αντίδραση από τον ίδιο τον Υπουργό Ενέργειας,  Damian Gjiknuri.

Αλλά ποιος είναι  ο ηλεκτρολόγος,  που κέντρισε την προσοχή του κόσμου σε αυτήν την κατάσταση έκτακτη ανάγκης;

Πρόκειται για τον Θανάση Κουρεμένο, κάτοικος του χωριού Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης, 28 ετών ο οποίος μετά την αποφοίτησή του από επαγγελματικό σχολείο, εργάζεται ως ηλεκτρολόγος στην Υπηρεσία Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Αργυροκάστρο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ερωτηθείς για το βίντεο , ο ίδιος λέει:

"Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν βίντεο, είδα αργότερα ότι δημοσιεύτηκε . Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τη βλάβη, επειδή η Λουτζερια ήταν χωρίς ρεύμα. Πήδηξα εκεί επειδή έπρεπε να πάω εκεί πάνω στη μέση του ποταμού για να καθαρίσω τη γραμμή. Ένας πυλώνας είχε παρασυρθεί από  το ποτάμι και πήγα εκεί για να πιάσω το καλώδιο της γραμμής. "

Ερωτηθείς αν φοβόταν εκείνες τις στιγμές, καθώς θα μπορούσε να πέσει στον ποταμό, ο Θανάσης λέει ότι τέτοιες καταστάσεις είναι κάτι συνηθισμένο για τη δουλειά του.

"Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, απλά αυτή είναι η δουλειά μου. Σχεδόν κάθε μέρα βρισκόμαστε στον πυλώνα, αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, αυτό είναι το έργο που έχουμε. Ήταν σημαντικό να φέρουμε το ηλεκτρικό ρεύμα στη Λουτζερια επειδή είχαν λίγες μέρες χωρίς αυτό και το κάναμε. Παρόλο που μπορεί να φανεί επικίνδυνο για εσάς από έξω, για μένα ήταν κάτι φυσιολογικό στο επάγγελμα που επέλεξα"

Ο 28χρονος προσθέτει ότι του αρέσει το επάγγελμα που κάνει παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Πέρα από τη σεμνότητα του Θανάση, η ακροβασία του πάνω στον ποταμό Δρίνο, προσπαθώντας να διορθώσει το κατεστραμμένο ηλεκτρικό δίκτυο, αξίζει την ιδιαίτερη εκτίμηση όλων.


Η ανάρτηση στο facebook του Υπουργού Ενέργειας,  Damian Gjiknuri


Δείτε και το βίντεο:


Σχόλια