Στην Άνω Δρόπολη η Υφυπουργός Εξωτερικών Αρτεμισία Ντράλιου

Ο κακός καιρός στην περιοχή του Αργυροκάστρου και ειδικά στην Δρόπολη, κινητοποίησε την Υφυπουργό Εξωτερικών Αρτεμισία Ντράλιου, η οποία κατάγεται από την περιοχή.

Η κυρία Ντράλιου από ευαισθησία στην περιοχή καταγωγής της, αλλά και να μάθει περισσότερα για τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, κατέβηκε στη Δρόπολη για να εξετάσει προσεκτικά τις ζημίες που προκλήθηκαν.

Κατά την επίσκεψη στην Άνω Δρόπολη, η Υφυπουργός συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Armand Hilaj, καθώς και τον Δήμαρχο Δρόπολης, Αχιλλέα Ντέτσικα.

Λόγω της συνεχής βροχόπτωσης, τα ποτάμια προκάλεσαν την πτώση τεσσάρων γεφυρών και την καταστροφή δύο οδικών τμημάτων στην Άνω Δρόπολη.

Η άμεση συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας με τις τοπικές αρχές, με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυρίας Ντράλιου, ομάδα ειδικών ξεκίνησε την επείγουσα αποκατάσταση της πρώτης γέφυρας, η οποία θα επιτρέψει την -μερική- επικοινωνία με τα 9 αποκλεισμένα χωριά. Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα εγκαταστήσουν μια γέφυρα τύπου Bailey στον Λόγγο που θα είναι για πεζή χρήση.



Σχόλια