Νέες πολεοδομικές παρεμβάσεις στη Χιμάρα


ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας
ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Κατά τις τελευταίες μέρες, στο κέντρο της Χιμάρας (Σπήλαιο), βαριά μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρείας “Gjikuria SH.P.K”, άρχισαν να παρεμβαίνουν ξανά στις ιδιοκτησίες των κατοίκων και να τις καταστρέφουν αυτές, ισχυριζόμενοι ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια του σχεδίου «Πολεοδομικής Ανάπλασης στο Σπήλαιο Χιμάρας».

Το προαναφερόμενο σχέδιο έχει κηρυχθεί απολύτως άκυρο δια της αποφάσεως αρ. 1594, ημερομηνίας 06.12.2017 του πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου της Αυλώνας, καθώς και όλες οι πράξεις που απορρέουν απ’ αυτό.

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Αυλώνας δια της αποφάσεως αρ. 2898/1, ημερομηνίας 23.09.2017 έχει εφαρμόσει επίσης μέτρα ασφαλείας για  το κατηγορητήριο και την αναστολή της διοικητικής πράξης «Πολεοδομική Ανάπλαση Σπηλαίου».

Οι αυταρχικές πράξεις του Δήμου Χιμάρας και της κυβερνήσεως αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συμπεριφορά ως συμμορίας ληστών της δημοτικής αρχής και της κυβερνήσεως που την υποστηρίζει, μη σεβόμενη κανένα κρατικό θεσμό, ούτε τα Δικαστήρια ούτε το Συνήγορο του Πολίτη, άλλο τόσο τα δικαιώματα του ανθρώπου, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα κοκ.

Συγχρόνως, καταγγέλλουμε και τη συνεργασία των οργάνων της δημόσιας τάξης σ’ αυτές τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες εις βάρος των κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας θα συνεχίσουν αποφασισμένοι τον δικαστικό αγώνα κατά των καταχραστών και παραβατών του νόμου και του Συντάγματος μέχρι την τιμωρία τους.


Χιμάρα, στις 22 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλια