Πρόταση του ΕΕΜΜ για εθνική ομοψυχία και κοινή στρατηγική της ΕΕΜ


Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  από την ίδρυσή του είχε ως κύριο και σημαντικότερο άξονα της δραστηριότητάς του τη συσπείρωση όλων των Ελλήνων γύρω από τους αδιαμφισβήτητα κοινούς εθνικούς και κοινωνικούς στόχους που για την επίτευξή τους καθίσταται απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και κυρίως η κοινή στρατηγική μας για την  αποτελεσματική  χρήση όλων των απαραίτητων νόμιμων μέσων και τρόπων που παρέχει η διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε επιτακτική και επίκαιρη ανάγκη τη σύγκλιση των φορέων και παραγόντων που ασχολούνται άμεσα με τα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , γύρω από μια στρογγυλή τράπεζα για την εύρεση της κατάλληλης μορφής αριθμητικής ένωσης των δυνάμεων και κυρίως για την ποιοτική διευθέτηση αποτελεσματικών τακτικών επίτευξης των συμφωνημένων στόχων.

Μέχρι στιγμής  κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει παρά την επανειλημμένη έκκλησή μας σε θέματα μείζονος σημασίας  όπως ήταν η απογραφή του πληθυσμού, η διοικητική διαίρεση, η υφαρπαγή των περιουσιών, η παιδεία .

Παρόλα αυτά, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει την πραγματική και όχι την εικονική ένωση των Ελλήνων. Και αυτό κατορθώνεται  μέσα από ξεκάθαρες δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από την εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ ηγεσιών και απλών ανθρώπων.

Για μας η Οργάνωση της Ομόνοιας ιδρύθηκε και πρέπει να λειτουργήσει ως το στέγαστρο όλων των Ελλήνων και στην πράξη να σεβαστεί δίκαια και ισότιμα την αληθινή προσφορά του κάθε ατόμου και του κάθε φορέα στα εθνικά προβλήματα και να συμβάλει ώστε μεταξύ τους να υπάρχει κατανόηση, συνεργασία και συγκεκριμένο αποτέλεσμα εις όφελος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Το Κόμμα των Ελλήνων, επιθυμεί ειλικρινά την Ένωση των Ελλήνων και έχει συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό το θέμα. Αρκεί όμως άμεσα να συσκεφτούν επίσημα από κοινού τα θεσμικά όργανα των πολιτικών κομμάτων και της οργάνωσης, αλλά και άλλοι παράγοντες που διατελούν σημαντικό ρόλο στα δικά μας πεπραγμένα. Η υπόθεση της ένωσης, της ομοψυχίας, της συμμαχίας, της συσπείρωσης-όπως και να την ονομάσουμε- δεν ανήκει σε μια και απαράλλαχτη ομάδα, αλλά είναι υπόθεση ολόκληρου του Ελληνισμού. Αν αυτά τα όργανα δε συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση, είναι άμεσα απαραίτητο να προβούμε σε δημοψήφισμα ώστε στο σύνολό τους οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες  να δώσουν την οριστική λύση στο ποια οργάνωση και εκπροσώπηση θέλει. Είναι μάταιο και χρονοβόρο να διαπληκτιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος έχει καλύτερο ή χειρότερο  προσανατολισμό. Έχουμε φτάσει στα όρια της αναξιοπιστίας και δεν έχουμε αντιληφθεί ότι η γης καταρρέει κάτω από τα πόδια μας: τα χωριά μας άδειασαν, οι περιουσίες μας  μεταγράφονται με πλαστογραφημένα έγγραφα και με την ευλογία της πολιτείας  σε άλλους, οι υποδομές μας υπολείπονται, η παρουσία μας στο δημόσιο και στα κέντρα αποφάσεων μειώνεται συνεχώς και η ασφάλειά και η ακεραιότητά  μας κινδυνεύει από ανυπόστατες και μη απειλές. Κι εμείς, με τη συμπεριφορά μας, δηλώνουμε την απουσία και την απραξία μας.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σχόλια