Άρχισε η ανακατασκευή του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες [Βίντεο]

Ο ναός του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες έχει αρχίσει να ανοικοδομείται. Μετά από πολυάριθμες συζητήσεις που προκλήθηκαν από την κατεδάφιση της πριν από τρία χρόνια , η υπουργός Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, επιθεώρησε τα έργα που άρχισαν  για την εκκλησία που είχε κτισθεί το 1800.

Το γκρέμισμα του καμπαναριού και της εκκλησίας- από την ‘εθνική επιθεώρηση άμυνας της επικράτειας’-  πριν από τρία χρόνια στο χωριό Δρυμάδες είχε ανησυχήσει τους κατοίκους.

Τότε, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να την ανοικοδομήσει, όπως ήταν  και αυτό άρχισε να γίνεται τρία χρόνια αργότερα.

Το υπουργείο Πολιτισμού υπό την καθοδήγηση της υπουργού Μιρέλα Κουμπάρο έχει δείξει ενδιαφέρον στα ιστορικά κέντρα των χωριών Δρυμάδες και Βουνό του Δήμου Χιμάρας που θα είναι έτοιμα αυτήν την τουριστική περίοδο, αφού άρχισε να επενδύονται σε αυτά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος της Χειμάρας, Jorgo Goro, έχει απευθύνει έκκληση όχι μόνο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους να επιστρέψουν και να κάνουν τα σπίτια τους κατοικήσιμα.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις στοχεύουν στον τουρισμό στο νότο της χώρας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Δήμαρχος της Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο  έχει απευθύνει έκκληση σε επενδυτές όχι μόνο ξένους αλλά ντόπιους , επίσης και στους  ίδιου τους κατοίκους να επιστρέψουν και να κάνουν τα σπίτια τους κατοικήσιμα.






(Στοιχεία από abcnews.al)
echedoros-a.gr

Σχόλια