Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Αλβανία


Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αλβανία και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές της Αλβανίας είναι δρακόντεια.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ρίνας το Σάββατο, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ρώσο Προκαθήμενο θα συνοδεύουν Ειδικές Ρωσικές Μονάδες, οι οποίες αποτελούν μέρος της προσωπικής του ασφαλείας σε κάθε χώρα που επισκέπτεται.

Με αφορμή την άφιξη του Πατριάρχη Κυρίλλου, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αλβανίας έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη κάθε δυσάρεστου γεγονότος, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Κυρίλλου στην Αλβανία.

Οι αντιτρομοκρατικές δομές της κρατικής ασφάλειας της Φρουράς της Δημοκρατίας και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κράτους, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ανέλαβαν μια σειρά επιχειρησιακών καθηκόντων για να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τα εγκληματικά στοιχεία και τις ριζοσπαστικές τάσεις.

Πηγή δήλωσε στο ‘shqiptarja.com’ ότι μεταξύ των ανθρώπων που παρακολουθούνται είναι οι Ιρανοί που έφθασαν και φιλοξενούνται στην Αλβανία, χάρη στη συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ, αλλά και άλλα άτομα που κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη χώρα.

Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν λάβει μια σειρά μέτρων και στην πόλη Μπεράτ, όπου στις 28 Απριλίου και ώρα 18:00 ο Ρώσος Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Οίκου του Πολιτισμού «Margarita Tutulani» όπου θα παρακολουθήσει τη Συνεδριακή Χορωδία της Μόσχας.

Το πρόγραμμά του Ρώσου Πατριάρχη περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και με άλλους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους.

Σχόλια