Εικαστική έκθεση του ταλαντούχου ζωγράφου, Γιώργου Μήτση, στα Τίρανα

Με το άμεσο ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας  Μακαριοτάτου Αναστασίου, άνοιξε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, η έκθεση του ταλαντούχου ζωγράφου Γιώργου Μήτση. Η  έκθεση  είναι αφιερωμένη στα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Άνω Δρόπολης, νομού Αργυρόκαστρου, έργα σε μαύρο μελάνι, ένα από τα δυσκολότερα μέσα εικαστικής έκφρασης της ζωγραφικής, τα οποία είναι απεικονισμένα σε  άλμπουμ των 260 σελίδων με τίτλο: «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια, εικονίσματα Άνω Δρόπολης» και για τα οποία ο Γιώργος Μήτσης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Τα 36 έργα που εκτέθηκαν στα Τίρανα, τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών και θαύμασαν την καλλιτεχνική δομή του ζωγράφου από το Κλεισάρι Άνω Δρόπολης, σήμερα καθηγητής εικαστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση Ιωαννίνων.

Έκπληκτός έμεινε και ο Μακαριότατος κ.κ. Αναστάσιος ο οποίος κρατώντας τον από το χέρι και αφού τον  συνεχάρη  του είπε: «Εύγε, τέκνο μου! Αυτά είναι ζωντανά και μιλούν παραπάνω από μια φωτογραφία».

Ο Γιώργος είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Τα έργα του κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές μουσείων και πινακοθηκών.
Από το 1977 και μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες ομαδικές σε Ελλάδα, Αλβανία, Κύπρο και Γερμανία.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια