"Απειλή για την Αλβανία η Ελλάδα"


Το τελευταίο διάστημα η υπουργός Αμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα  κάνει συνεχώς εκκλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να εγκαταστήσουν μια μεγάλη αμερικανική βάση στην χώρα της. Με τη δικαιολογία ότι η Αλβανία αντιμετωπίζει..."απειλή από την Ανατολή και από τον Νότο"! Νοτίως όμως της Αλβανίας βρίσκεται μόνον η Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της στην DW ζήτησε παράλληλα και την πλήρη ένταξη της Αλβανίας και στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα σε μια ερώτηση που της απευθύνθηκε για το πόσο η Αλβανία έχει προσφέρει στις ΗΠΑ, ώστε να δικαιολογείται η δημιουργία αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στα νότiα της χώρας (δηλαδή σταπαράλια Αδριατικής) απάντησε πως κατέθεσε σχετική πρόταση προς την Ουάσιγκτον  λόγω των απειλών που έχει να αντιμετωπίσει η Αλβανία από την Ανατολή αλλά και από το Νότο.

Να σημειωθεί ότι στην Αλβανία έχει εισχωρήσει εδώ και χρόνια στρατιωτικά η Τουρκία. Δημιουργεί βάσεις, εξοπλίζει και εκπαιδεύει τον αλβανικό στρατό, δημιουργεί βάσεις υποβρυχίων. Ωστόσο η υπουργός Αμυνας κυρία Τζάσκα φαίνεται πως δεν αισθάνεται τόσο ασφαλής με την στρατιωτική βοήθεια που της προσφέρει η Τουρκία και ζητεί τώρα απεγνωσμένα στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Σχόλια