Τι σημαίνουν οι φωτογραφίες με την πλάτη των εκλεκτόρων από τη συνδιάσκεψη της Ομόνοιας Αγίων Σαράντα;!! Γιατί προσέφυγαν οι οργανωτές της στον όρο "συνέλληνες" του Μακρυγιάννη;!!

Πρώτο σημείωμα. Ο Μακρυγιάννης χρησιμοποίησε τον όρο βάζοντας μπροστά το κλητικό "αδέρφια" για να δώσει έτσι εύρος και εθνικό συναίσθημα ενότητας στους Έλληνες της εποχής του. Οι "δικοί" μας, επειδή έχασαν τους πραγματικούς Έλληνες και αναζητούν στη στρούγκα τους, τους συν+Έλληνες, αυτούς που μπορεί να αυξήσουν το μέτρο των υποστηρικτών τους !!!!

Δεύτερο σημείωμα. Δεν πρέπει στα όσα γράφω να μπερδέψει κανείς την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με την κλίκα που κάποιοι με την ισχύ τους θέλουν να επαναφέρουν, η οποία κλίκα προκάλεσε πραγματική συμφορά στον τόπο μας!!

Η Ανάλυση

Την Κυριακή πριν του Αγίου Πνεύματος, συνήλθε στους Α. Σαράντα η Συνδιάσκεψη του εκεί Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είχε προηγηθεί το Σάββατο εκείνη του Αργυροκάστρου και ακολούθησε την Κυριακή απόγευμα εκείνη του Δελβίνου. Σφαίρα....ή μολύβι ... τα κορυφαία γεγονότα της οργάνωσης , κατά το καταστατικό της, του 1991 γιατί άλλο επίσημο δεν υπάρχει... !!!

Γιατί όλη αυτή η βιασύνη;!!;

Το θέμα δεν εστιάζεται τόσο εδώ, όσο στο γεγονός ότι η δημοκρατική οργάνωση των Ελλήνων αποτελεί σήμερα το στίβο άσκησης κάθε αντιδημοκρατικής αρχής, απ΄όπου προκύπτουν θεσμοί -κλίκες απομύζησης κάθε αξίας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα η αστραπιαία προεκλογική εκστρατεία που ενέπνευσε ο μεγαλύτερος και ο πιο επικίνδυνος πραξικοπηματίας της οργάνωσης του Ελληνισμού Ντούλες (επί μιας ολόκληρης θητείας υπονόμευσε την θεσμική λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μη επιτρέποντας τη σύγκλιση κανενός οργάνου της, γιατί ο Γενικός Πρόεδρος που προέκυψε από τις κάλπες δεν ήταν της αρεσιάς του), δοκίμασε την πικρότερη των πικρότερων εμπειριών . Την μαζική γυρισμένη πλάτη των Ελλήνων. Επιβεβαιώνεται έτσι η πρόβλεψη του "ιδεολήπτη" του Ντούλε, ο οποίος, όταν ίδρυε τοπικές οργανώσεις του αλβανικού Σ. Κόμματος, έγραφε επισήμως (με ψευδώνυμο), ότι " τι και αν χαλάσει η ΟΜΟΝΟΙΑ ;!". Αφού όμως εκείνοι που τους ώθησαν στο έργο αυτό, εμπιστεύτηκαν άλλους να ηγηθούν του ΣΚ Αλβανίας στην ε.ε. μειονότητα, ο ίδιος, αυτή η γκρίζα σκιά του Ντούλε, γύρισε μαζί με το Ντούλε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, για να δηλώσει "και τρεις Έλληνες να μείνουν, εμείς θα φωνάζουμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ" !!!

Για να γίνω πιο κατανοητός. Στη Δερβιτσάνη, το κεφαλοχώρι και το πιο πυκνοκατοικημένο σήμερα χωριό του ελληνισμού, εισάκουσαν στην έκκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αρχαιρεσίες, τόσοι Έλληνες όσα τα δάχτυλα ενός χεριού. !!!! Σχεδόν σε κανένα χωριό δεν έγινε ταχτική εκλογική συγκέντρωση. Απλώς έγιναν διορισμοί ατόμων με το σκεπτικό ότι η υποψηφιότητα Γενικού προέδρου που έχουν επιλέξει εκείνοι που κρύβονται πίσω από το Ντούλε να κερδίσει 100%. Αυτό τους νοιάζει διότι γνωρίζουν ότι στη συνέχεια δε θα υπάρχει πλέον εθνική ελληνική μειονότητα, παρά μόνο ο Γενικός τους Πρόεδρος !!!!

Στους Αγίους Σαράντα, που θεωρείται ότι το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ "αποτελεί τη βασική λειτουργική δομή της Οργάνωσης" την εκστρατεία είχε αναλάβει γνωστή ομάδα, καθοδηγούμενη από γνωστό νταβατζή, ο οποίος από το 1998 εφάρμοσε στην ΟΜΟΝΟΙΑ τη σταλινική αρχή ότι δεν έχει σημασία ποιοι ψηφίζουν, σημασία έχει ποιος μετράει τις ψήφους!!! Τώρα εκείνος αναμένεται, κατά τις διακηρύξεις του, να λάβει τα ηνία τοπικού άρχοντα στην περιοχή, ώστε σε πολιτικό επίπεδο, να μπορέσει να φτιάξει μια δεξαμενή ψηφοφόρων, έστω και μικρή, για το Ντούλε, ο οποίος τελευταία είναι αναγκασμένος να φοράει φανέλα αλβανικών κομμάτων για να πάει στη Βουλή. (Η πράξη του αυτή είχε αποτελέσει μέχρι προσφάτως το εθνικό δόρυ του εναντίον των αντιπάλων του Ελλήνων που του μάζευαν τις ψήφους των ομογενών, αλλά κι αυτοί με αλβανικά κόμματα). Σε οικονομικό επίπεδο, είναι σίγουρο ότι αν βγει θα κατασπαράξουν και τα τελευταία παλούκια Ελληνισμού!!

Προσέξτε όμως κάτι. Στο ρεπορτάζ φωτογραφίας από τη συνδιάσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αγίων Σαράντα, όλες οι φωτογραφίες δείχνουν την πλάτη των εκλεκτόρων, γιατί αν θα δούμε τα πρόσωπά τους θα δούμε μεταξύ αυτών φάτσες με εθνικές ενοχές και αμαρτίες προς πάσα κατεύθυνση!!!
Πάντως, ούτε σ΄αυτή τη συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ακούστηκαν κουβέντες για τα πραγματικά προβλήματα του Ελληνισμού, ούτε και της ίδιας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τι θα πουν όταν οι ίδιοι οδήγησαν τον Ελληνισμό στη σημερινή του κατάντια που δεν έχει σύγκριση με κανένα παρελθόν!!!!

Όπως ανέφερα και στην αρχή, όντως κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια γηγενή πολιτική δύναμη,- την ΟΜΟΝΟΙΑ που να συσπειρώνει στις στέγες της όλους τους Έλληνες και αυτό θα το πετύχει μαχόμενη για τα πραγματικά εθνικά δίκαια. Το θέμα είναι ότι κάποιοι σκοπίμως, εκπροσωπώντας, μάλιστα και το εθνικό κέντρο, έχουν μπερδέψει την ιστορική αυτή πολιτική και εθνική αναγκαιότητα, με μια κλίκα ανθρώπων που έχουν κυριολεκτικά θάψει τον Ελληνισμό, που βλέπουν την ύπαρξή τους στη διάσπαση των Ελλήνων και καταναλώνουν όλη τους την ενέργεια στην τήρηση ζωντανής της εσωστρέφειας και εξουδετέρωσης των ομογενών αντιπάλων τους και στη στήριξη ατόμων που διέπραξαν σοβαρά εθνικά εγκλήματα, έφαγαν εκατομμύρια Ευρώ στο όνομα του Ελληνισμού, ή διακρίνονται για ύποπτες σχέσεις και ενοχοποιητικό παρελθόν και παρόν. Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε το ερώτημα γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι γνωστό απ΄όλους και το λέει η γυρισμένη πλάτη στην κλίκα αυτή του συνόλου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Εκείνοι που τους στηρίζουν δείχνουν με τον τρόπο αυτό ότι έχουν τόση ισχύ για να επαναφέρουν την κλίκα στα κοινά πράγματα του Ελληνισμού της Αλβανίας, ανεξαρτήτως που οι Έλληνες κατανάλωσαν μέχρι αυτοκαταστροφής, ενέργειες δεκαετιών για να τη βγάλουν από τη μέση διότι είναι περισσότερο επικίνδυνη από κάθε άλλο εθνικά κακόβουλο!

Λησμονούν ότι η ιστορία γράφει, ανεξαρτήτως που εκείνοι πιέζουν να μη γράφεται σήμερα τίποτε!!................και εκδικούνται γι΄αυτό με όλη την ισχύ που τους εξασφαλίζει η θέση τους


Παναγιώτης Μπάρκας
29 Μαΐου 2018

Πηγή

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών