Επίσκεψη εργασίας του Τμήματος Ελληνικών Παν/μίου Αργυροκάστρου στο Βελιγράδι

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει το Τμήμα μας για ακαδημαϊκά και πανεπιστημιακά ανοίγματα και ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, ένταξης και προβολής των αξιών του, από τις 26 -29 Απριλίου τρέχοντος, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο Τμημάτων αφορά τις ακαδημαϊκές δυνατότητες που προσφέρουν τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, όπως και τη συνεργασία σε επίπεδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως ακόμα και την καλύτερη αλληλογνωριμία μεταξύ καθηγητών, φοιτητών και περιοχών.

Υπό το σκεπτικό αυτό και με την κατανόηση των αρχών του Παν. Αργυροκάστρου συνταξιδέψαμε προς Βελιγράδι με ομάδα φοιτητών του Τμήματος.

Το πλαίσιο αυτό συνεργασίας καθιερώθηκε την πρώτη μέρα της επίσκεψης στην στρογγυλή τράπεζα συζητήσεων στο Παν. Βελιγρεαδίου

Αρχιτέκτονας της επίσκεψης υπήρξε ο ακούραστος συνάδελφος Αν Καθ. Βόικαν Στόικοβιτς έχοντας την υποστήριξη της προέδρου του Τμήματος Καθ. Μιλένα Γιοβάνοβίτς και των συναδέλφων καθηγητών του εκεί Τμήματος.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και με ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Ευχαριστούμε τους Ελληνομαθείς Σέρβους φοιτητές που φιλοξένησαν στα σπίτια τους τους φοιτητές του Τμήματός μας, τις αρχές του Τμήματος και της Φιλολογικής Σχολής του Παν. Βελιγραδίου και όλους τους συναδέλφους μας Σέρβους καθηγητές στο Τμήμα που έδωσαν την ψυχή τους για να μας φιλοξενήσουν όσο καλύτερα γίνεται.

Το Βελιγράδι, ως το Παρίσι των Βαλκανίων μας εξέπληξε με τις ομορφιές του, την ιστορία και παράδοσή του, όπως και με τους ήρεμους, εργατικούς και φιλόξενους Σέρβους.
Ελπίζουμε ότι θα ανταποδώσουμε παρομοίως στην δική τους επίσκεψη στο Αργυρόκαστρου την οποία υποσχεθήκαμε από κοινού ότι θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Οκτώβριο τρέχοντος, όποτε το Τμήμα μας θα γιορτάσει τα 25-χρονα της ίδρυσής του.

Σχόλια