Νέο πραξικόπημα στην Ομόνοια! Η αλβανική επίσημη γλώσσα της οργάνωσης των Ελλήνων

Σωστή η άποψη ότι από την κλίκα που ελέγχει την ΟΜΟΝΟΙΑ και που μέσω αυτής ξεζουμίζει τον τόπο μας και τον ελληνισμό της Αλβανίας, μπορεί να περιμένεις και το πιο απίστευτο. Είναι όμως αληθινό.

Η κλίκα αυτή καθιέρωσε ντε φάκτο την αλβανική γλώσσα στη λειτουργία της Οργάνωσης. Έγινε στο παράρτημα της Κορυτσάς χθες το Σάββατο στη "συνδιάσκεψη" αρχαιρεσιών του "τοπικού παραρτήματος" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς, Συνδιάσκεψη η οποία θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη επιτυχία της κλίκας, η οποία εντούτοις ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τον ελληνισμό της Αλβανίας.

(Η ιστορία θυμίζει λίγο τέλος του ΧΙΧ αιώνα όταν ακτιβιστές αλβανικής προέλευσης στην Ελλάδα, υποκινούμενοι από τους προτεστάντες στην αρχή και αργότερα από τους Αυστριακούς και Ιταλούς, μιλούσαν ελληνικά, έβγαζαν εφημερίδες και βιβλία στα ελληνικά, με στόχο να προωθήσουν τον αλβανισμό (!!!)

Η ηγετική κλίκα που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ όμως τι θέλει να πετύχει ;!! Την επιβεβαίωση ότι οι Έλληνες εξαλβανίζονται;;;! ή ότι η κλίκα βρήκε νέο καταφύγιο ;!!

Η εκλογική "Συνδιάσκεψη" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά διεξήχθη λοιπόν στην αλβανική γλώσσα, παραβιάζοντας, όχι μόνο τον καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και τα θεμελιώδη δικαιώματα και αρχές των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αρχή προστασίας και προώθησης της εθνικής μας ταυτότητας!!!

Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά χαιρετίζοντας
"το γεγονός", πίστευε ότι μιλούσε στους "Έλληνες", αλλά η ομιλία του μεταφράζονταν στην αλβανική..... για να κατανοηθεί από τους Έλληνες. (!!!!)

Ο μόνιμος ηγέτης του ελληνισμού, ο Ντούλε, μετέφραζε ο ίδιος στα αλβανικά τον εαυτόν του για να είναι κατά το λατινικό ρητό , ο ίδιος προδότης του εαυτού του, (λέγοντας άλλα στα ελληνικά και άλλα στα αλβανικά).

Ο Καραμέλιος, ο νυν πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του παραρτήματος Κορυτσάς, που προσφωνήθηκε ως φίλος του Ντούλε και ο Ντούλε επίσης τον προσφώνησε ως φίλο του, έδειξε ότι προσπαθεί να μάθει ελληνικά, αλλά είναι στην ίδια μοίρα όπως ο Αλβανός στο γνωστό ανέκδοτο με τον Έλληνα αστυνομικό, όπου ο τελευταίος έβαλε όρο στον Αλβανό να μάθει να προφέρει καλά το "γ" στη λέξη "γάλα" για να του επιτραπεί να περάσει στην Ελλάδα. Και μόλις ο Αλβανός πίστεψε ότι τα κατάφερε, πάει θριαμβευτικά στη συνοριακή διάβαση και όλο περηφάνια, αλλά και για να φανεί καλός Έλληνας είπε στον Έλληνα "γάλα ρε γκαμώτο" (!!!)
Έτσι, ο Πρόεδρος, μετά από δύο προτάσεις στην ελληνική του, τα είπε χορτάτα στ' αλβανικά, όπως και οι άλλοι ομιλητές δεν είπαν ούτε λέξη στην ελληνική (!!!) Στην αλβανική μνημονεύτηκαν και οι ιστορικοί ηγέτες και η πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!!!

Μα το πραξικόπημα έχει και άλλες διαστάσεις. Κανείς από τους ομιλητές (στην αλβανική) δεν αναφέρθηκε στις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών, για ταχτικές συνεδριάσεις και εκλογές από τη βάση κλπ. Οι όλοι της κλίκας χαίρονταν του γεγονότος ότι κατάφεραν να γεμίσουν μια αίθουσα με κόσμο (το γεγονός ότι επιβλήθηκε η αλβανική ως γλώσσα της συνδιάσκεψης σημαίνει ότι οι παρευρισκόμενοι στην πλειοψηφία ήταν αλβανικής καταγωγής).

Ταυτόχρονα, ενώ πρόκειται για "εκλογές" δεν υπήρξαν ούτε υποψηφιότητες, ούτε ομιλίες με προγραμματικές δηλώσεις και εθνικούς στόχους. (Μόνο ο Καραμέλιος που ως φίλος του Ντούλε θα συνεχίσει αυθαιρέτως να είναι πρόεδρος, εξέφρασε τη δική του εκτίμηση προς κάτι εμπόρους αλβανικής καταγωγής για την καλή εμπορική δουλειά τους με την Ελλάδα!!!)

Επίσης, ο Καραμέλιος ευχαρίστησε για την επιτυχία συγκέντρωσης τόσων πολλών ανθρώπων ανεξαρτήτως τρόπου και καταγωγής, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά (!!), κάτι που εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσε στην ομιλία του και ο ίδιος ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κορυτσά!!

Το γεγονός αυτό και η παρουσία του στη Συνδιάσκεψη, όπως και η επισήμανση (από τον Έλληνα διπλωμάτη) των συγχαρητηρίων του για τις προσπάθειες "ανασυγκρότησης" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την ίδια κλίκα που τη διάλυσε, αποτελεί μαρτυρία ότι η εσπευσμένη "εκλογική διαδικασία" που κήρυξε μετά από πραξικόπημα ο Ντούλες (Ύστερα από τρία χρόνια ομηρίας και παράλυσης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον ίδιο το Ντούλε) και όλες οι παρασκηνιακές ζυμώσεις, έχουν μόνο ένα στόχο: Την βίαιη επαναφορά της κλίκας του Ντούλε επικεφαλής των πολιτικών δεδομένων της εθνικής ελληνικής μειονότητας ....

Συμπεραίνεις ωστόσο απλά ότι η περίπτωση της Κορυτσάς αποτελεί τη λαμπερή πλευρά του πραξικοπήματος που ακούει στο όνομα "ανασυγκρότηση" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η σκοτεινή αφορά την κατάρτιση της λίστας των συνέδρων της Συνδιάσκεψης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον Ιούνιο, σε καφενεία, σε σπίτια, σε κηδείες, χωρίς εκλογές και διαφάνεια, χωρίς στόχους και δημοκρατικές αρχές. Με μόνη μέριμνα να "βρούμε τους δικούς μας υποστηρικτές!! Με μόνη δυσκολία την αδυναμία να βρουν 300 Έλληνες της δικής τους πιάτσας

Σημαίνει όμως ότι οι θυσίες των Ελλήνων επί δύο δεκαετίες των Ελλήνων μειονοτικών για να βγάλουν το Ντούλε και την κλίκα του από τον ηγετικό αυτό ρόλο, ματαιώνονται... Βεβαιώνοντας από την άλλη, για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που ενώ οι Έλληνες βγάζουν το Ντούλε από την πόρτα της πολιτικής, εκείνοι τον μπάζουν από το παράθυρο .....


Παναγιώτης Μπάρκας
13 Μαΐου 2018

Πηγή

Σχόλια

  1. Ο Παναγιότ Βάρκας κατά το facebook που έχει πρώτη γλώσσα τα αλβανικά στις ρυθμίσεις του προφίλ του, αυτός που πάντα θεωρούσε ότι Έλλην είναι μόνο όποιος έμαθε τα επιπέδου δημοτικού ελληνικά του Ελληνικού Ραδιοφώνου Αργυροκάστρου ( που έπιανε σε 30 χωριά όλα και όλα), όπου ο ίδιος βέβαια ήταν το ΟΡΓΑΝΟ της προπαγάνδας του συστήματος, όπως και σήμερα. Κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O panajot borei na einai oti einai alla se ayto exei dikio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών