Νίκος Νικολόπουλος: Κάτω τα χέρια από τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών!


Είτε βρίσκονται, είτε όχι στην επικαιρότητα τα προβλήματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με συνέπεια παρακολουθεί κάθε εξέλιξη και παρεμβαίνει αναλόγως.

Το ίδιο έπραξε και για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, που κινδυνεύουν να πέσουν σε χέρια Αλβανών. Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας:

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική εθνική μειονότητα έχουν θέσει σε κατάσταση… συναγερμού όλους τους απόδημους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποτρέψουν κάθε απόπειρα να αλλάξουν χέρια ιδιοκτησίες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους που ανήκουν σε Έλληνες».

Εξ’ άλλου, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι εξισώνει το υπαρκτό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα με το ανύπαρκτο «Τσάμικο», υπενθυμίζοντας πως η Αυτονομία της Β. Ηπείρου έχει κατοχυρωθεί με το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας», το οποίο έχει συνυπογράψει και η Αλβανία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως για τη χώρα μας «Τσάμικο ζήτημα» δεν υφίσταται για τους γνωστούς λόγους. «Η Κυβέρνηση, αφήνοντας κατά μέρος την δήθεν… μυστική διπλωματία, οφείλει να ενημερώσει πάραυτα, πρώτα τους Βορειοηπειρώτες κι ύστερα ολόκληρο τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις, ώστε όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας», καταλήγει ο Μητροπολίτης.

Τα ερωτήματα που απηύθυνε ο Νίκος. Νικολόπουλος είναι τα ακόλουθα:

- Συμμερίζεστε τις ανησυχίες των απόδημων Βορειοηπειρωτών και τι κάνετε για να ανασχέσετε τις κατασχέσεις των περιουσιών τους και την επιχείρηση αλλαγής ιδιοκτησίας τους από την Αλβανική κυβέρνηση;

- Οι φόβοι του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα έχουν υπόσταση ή δεν υπάρχει μυστική διπλωματία εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας;

Σχόλια