Ο Στέφανος Κώτσιας νέος πρόεδρος της Ομόνοιας Αργυροκάστρου

Χθες, Σάββατο 26 Μάη, το απόγευμα, στη Δερβιτσάνη συνήλθε η τακτική Συνδιάσκεψη του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο. Πρόκειται για ουσιαστική εξέλιξη λόγω του ότι αποτελεί βήμα προς τη Γενική Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης, στις 9 Ιουνίου, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι στο συγκεκριμένο Παράρτημα διαπιστώνονταν δυσκολίες οργανωτικής και λειτουργικής φύσης.

Πλέον των 110 συνέδρων απ' τα κεφαλοχώρια της Δρόπολης, την πόλη του Αργυροκάστρου και τη Λητζουριά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στις διαδικασίες που προηγήθηκαν για την ανασυγκρότηση Τ.Ο. στα χωριά και τις προβλεπόμενες εκλογικές καταστατικές ρυθμίσεις στη Συνδιάσκεψη.

Ο κ. Χρυσ. Καμπέρης που είχε έως τώρα την ευθύνη του Προέδρου του Παραρτήματος έκανε ανάλυση της τριετίας που πέρασε. Με ειλικρινή αυτοκριτική ανέλαβε προσωπικές ευθύνες και του Προεδρείου του Παραρτήματος για τη χαλαρή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η οργανωτική δομή. Επεσήμανε την ανάγκη διαιώνισης της παρουσίας στα πράγματα του Β/Η Ελληνισμού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως βήμα καταγγελίας διαμαρτυρίας για αδικίες εις βάρος του.

Επισημάνθηκε επίσης ότι όχι μόνο λόγοι καταστατικά επιβεβλημένοι αλλά πολιτικής ανάγκης επιβάλλουν τη στενή συνεργασία της Οργάνωσης με το ΚΕΑΔ.

Γενικό κλίμα της Τοπικής Συνδιάσκεψης ήταν αυτό της κοινής δέσμευσης ώστε ν' αλλάξει το κλίμα και να έρθει πάλι στο προσκήνιο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Δυστυχώς οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει και αγωνίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχουν παρέλθει. Οι πιέσεις των μεγάλων πολιτικών κομμάτων και ενταγμένων στις τακτικές τους μελών της ΕΕΜ έχουν στόχο την απαξίωση του αγώνα των στελεχών της Οργάνωσης προκειμένου περνούν στη σιωπή οι μεθοδεύσεις της διοίκησης εις βάρος των κοινοτήτων μας.

Η Συνδιάσκεψη προχώρησε σε εκλογή νέου Προέδρου του Παραρτήματος καθώς και 9-μελούς Προεδρείου. Πρόεδρος εξελέγη παμψηφεί ο κ. Στέφανος Κώτσιας, πολιτικός μηχανικός καταγόμενος απ το Κρυονέρι της Δρόπολης.

tachydromos.org

Σχόλια

  1. Μέτρησα στην εικόνα τα άτομα και μου βγήκαν 300. Διορθώστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιγραφή είναι σαφής. "Πλέον των 110.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mas dulevete oute 50 atoma den ine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Orfeas den kanei pote lathos, 110 plus tous evagale, tosoi einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ φίλε θα πρέπει να είσαι Αλβανός για να μην ξέρεις τον Ορφέα, τον ταχυδρόμο της ελπίδας, το περιστέρι της ειρήνης, τον οραματιστή του ευρωπαικού μέλλοντος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ονομάζομαι Κώτσιας Θωμάς είμαι από το νομό Ευρυτανίας, Δήμο Αγράφων, χωριό Βελαώρα. Από τους προγόνους μου ξέρω ότι καταγόμαστε από την περιοχή του Αργυροκάστρου και πρέπει να κατέβηκαν οι πρόγονοί μου κάπου εκεί γύρο στα 1850, αν κρίνω από την χρονολογία κατασκευής του σπιτιού μου το 1885, έτσι όπως καταγράφεται σκαλισμένη σε πέτρα από Τζουμερκιώτες μαστόρους, πάνω από την πόρτα εισόδου. Αναζητώντας τις ρίζες της οικογένειας μάλλον πρέπει να είναι κοινή. Επισκέφτηκα πριν ένα χρόνο την Αλβανία και την περιοχή της Δρόπολης με πρόθεση να αναζητήσω στοιχεία, από συνεπώνυμους και πιθανά μακρινούς συγγενείς, καθώς και τους λόγους αυτής της μετακίνησης κάποιων μελών της οικογένειας στο νότο φτάνοντας μέχρι τα Άγραφα που είναι στην κεντρική Ελλάδα. Κάποια γεγονότα τότε πρέπει να ανάγκασαν αυτή την μετακίνηση, τα οποία βέβαια αγνοώ και προσπαθώ να μάθω. Θα χαιρόμουν αν είναι σε γνώση σας κάποιες διηγήσεις από προγόνους, να μάθαινα περισσότερα για την οικογένεια Κώτσια. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί κοντα στο Αργυρόκαστρο, στο χωριό Βρυσερά, αναμεσά τους και ο Τηλέμαχος που ζει και διαπρέπει σαν συγγραφέας στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σε άλλα χωριά. Στην Ελλάδα εκτός από εμάς στην Ευρυτανία, υπάρχουν στις Φιλιάτες και κάπου ακόμα κοντά στα σύνορα στη Θεσπρωτία. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ονομάζομαι Κώτσιας Θωμάς είμαι από το νομό Ευρυτανίας, Δήμο Αγράφων, χωριό Βελαώρα. Από τους προγόνους μου ξέρω ότι καταγόμαστε από την περιοχή του Αργυροκάστρου και πρέπει να κατέβηκαν οι πρόγονοί μου κάπου εκεί γύρο στα 1850, αν κρίνω από την χρονολογία κατασκευής του σπιτιού μου το 1885, έτσι όπως καταγράφεται σκαλισμένη σε πέτρα από Τζουμερκιώτες μαστόρους, πάνω από την πόρτα εισόδου. Αναζητώντας τις ρίζες της οικογένειας μάλλον πρέπει να είναι κοινή. Επισκέφτηκα πριν ένα χρόνο την Αλβανία και την περιοχή της Δρόπολης με πρόθεση να αναζητήσω στοιχεία, από συνεπώνυμους και πιθανά μακρινούς συγγενείς, καθώς και τους λόγους αυτής της μετακίνησης κάποιων μελών της οικογένειας στο νότο φτάνοντας μέχρι τα Άγραφα που είναι στην κεντρική Ελλάδα. Κάποια γεγονότα τότε πρέπει να ανάγκασαν αυτή την μετακίνηση, τα οποία βέβαια αγνοώ και προσπαθώ να μάθω. Θα χαιρόμουν αν είναι σε γνώση σας κάποιες διηγήσεις από προγόνους, να μάθαινα περισσότερα για την οικογένεια Κώτσια. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί κοντα στο Αργυρόκαστρο, στο χωριό Βρυσερά, αναμεσά τους και ο Τηλέμαχος που ζει και διαπρέπει σαν συγγραφέας στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σε άλλα χωριά. Στην Ελλάδα εκτός από εμάς στην Ευρυτανία, υπάρχουν στις Φιλιάτες και κάπου ακόμα κοντά στα σύνορα στη Θεσπρωτία. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών