Ομιλία της εκπροσώπου Νεολαίας Ομόνοιας Κορυτσάς στην εκλογική συνδιάσκεψη

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι ενθουσιασμένη και είναι τιμή για μένα να στέκομαι ενώπιών σας σήμερα. Είμαι η Fjoralda, και μαζί με μια ομάδα νέων (Ελένη, Ήβη, Ρομίνα, Κατερίνα, Petrika Marsel κλπ.), έχουμε αναλάβει τη λειτουργία της ομάδας της νεολαίας Κορυτσάς.

Η ομάδα μας αποτελείται από νέους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν μεγαλώσει εκεί, επέστρεψαν στην Αλβανία, επέστρεψαν στη χώρα τους, στην Κορυτσά για να προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους.
Αποτελείται από νέους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία, αλλά ακολουθούν  τις ρίζες και την ελληνική καταγωγή και είναι υπερήφανοι.
Αποτελείται από νέους που έχουν σπουδάσει σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, με διάφορα ειδικότητες όπως, οικονομολόγοι, δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές, μηχανικοί και με ιδιωτικές δραστηριότητες.

Γνωρίζουμε ότι περπατάμε σε παρθένα μονοπάτια, αλλά είμαστε αισιόδοξοι επειδή, ως μέλη αυτής της κοινότητας, έχουμε πολλά να κάνουμε για την νεολαία. Πρέπει όχι μόνο να γνωρίζουμε, να αξιολογούμε τα χαρακτηριστικά και τις συνεισφορές σας, αλλά να τα προωθούμε και να τα εμβαθύνουμε. Η κοινωνία σήμερα είναι γενικά αντιφατική από κάθε άποψη και η νεολαία είναι κάπως αδιάφορη. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων. Το έργο που κάναμε μέχρι τώρα έχει δείξει ότι όταν οι νέοι οργανώνονται, ενεργοποιούνται, είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη και να εκμεταλλευτούν όλες τις ικανότητες που έχουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πραγματικότητας.

Μαζί ανοίξαμε και την σελίδα "Rinia Omonoia Korce - Νεολαία Ομόνοιας Κορυτσάς" , που θα μετατραπεί σε χώρο αναγνώρισης και συζήτησης. Πρόκληση για εμάς είναι και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.
Για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε ότι μέσα στο διάστημα 2018-2019 θα επεκτείνουμε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη νεολαία της οργάνωσής μας, με δωρεάν μαθήματα και βοήθεια σε όλες τις περιοχές της Κορυτσάς.

Επίσης σκοπεύουμε να γνωρίσουμε όλη την ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά της Κορυτσάς και των ιστορικών της κέντρων, όπως το Μοσχόπολη, την Χότσιστα την Κολώνια,  την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγόρη Καραμέλο  και την ομάδα του, για την ευκαιρία που μας έδωσαν σαν νεολαία, την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς εμάς, λόγοι που μας ενθαρρύνουν περισσότερο για να σας διαβεβαιώσουμε  ότι όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα πρότυπα του δικαίου κράτους που έχει ο πυρήνας της Ομονοίας, θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Και θα ήθελα να κλείσω με μια έκφραση του Πλάτωνα : Η αρχή είναι τo πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε δουλειά.

Ευχαριστίες.


pelasgoskoritsas.gr

Σχόλια