Συνεχόμενες κλοπές στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς


Οι κλοπές σε επιχειρήσεις και σε κατοικίες, από καιρό έχουν μετατραπεί σε ανησυχητικό φαινόμενο  στα περισσότερα χωριά της περιοχής της Κορυτσάς. Αυτό το φαινόμενο είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου των κοινωνικών προβλημάτων και φυσικά εκθέτει στην ανασφάλεια χιλιάδες οικογένειες της περιοχής, ιδιαίτερα αυτές που έχουν κάποια οικονομική ευημερία.

Η περίπτωση του Θανάση Μεϊντή από την Μπομποστίτσα της Κορυτσάς είναι η τελευταία περίπτωση. Ο ίδιος έχει τυροκομείο στο χωριό. Οι διαρρήκτες του άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και του έκλεψαν ό, τι πολυτιμότερο είχαν στο σπίτι, την στιγμή που ο ίδιος και η σύζυγος του έλειπε. Μετά από την περίπτωση αυτή, η πολλοστή αυτό το χρόνο, οι κάτοικοι του χωριού αισθάνονται τρομοκρατημένοι (αφού αυτός είναι ο στόχος, γιατί τώρα τελευταία πουλάνε οι ντόπιοι τα σπίτια στους μωαμεθανούς) από τις ληστείες .

Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων δεν είναι στο χωριό αλλά στην Ελλάδα και άλλες χώρες, και επιπλέον είναι και Έλληνες υπήκοοι, και φυσικά τα σπίτια τους έχουν γίνει, και είναι στόχος των λιστών.

Η αστυνομία από την πλευρά της, που αντιμετωπίζει το φαινόμενο, δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει αυτή την επιδημία παρανομιών.  Στα δεδομένα αυτά, πολλές επιχειρήσεις έχουν επιλέξει την προσωπική προστασία με μεθόδους που θυμίζουν το 1997, δηλαδή με ένοπλους.


korcareport.com
Ετοίμασε και μετέφρασε Πελασγός Κορυτσάς

Σχόλια