Το "λόμπι" Βορειοηπειρωτών της Κύπρου

Εμείς οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κατά το 1992, κυρίως μετά το 1993, στην Κύπρο οργανώθηκε ένα κέντρο, ας το πούμε έτσι, στόχος του οποίου ήταν η οικονομικο-κοινωνικη και πολιτική "αποκατάσταση" Ελλήνων Βορειοηπειρωτών!

Μεταξύ αυτών επιλέγονταν αρκετοί που έδειχναν "υπέρμετρο ζήλο" για τα πατριωτικά και εθνικά της Βορείου Ηπείρου. Αυτοί εξασκούνταν "για δράση" επί του βορειοηπειρωτικού εδάφους, μάλιστα και για ακραίες περιστάσεις. (!!!) (Στην ουσία αποκατέστησαν τον γνωστό βορειοηπειρωτικό επαγγελματισμό" και στην Κύπρο) Στη δίκη των πέντε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1994-95 οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες έδειξαν ότι γνώριζαν "κάποια πράγματα" για το κέντρο αυτό.

Με την πάροδο του χρόνου κάποιοι εξ΄αυτών προωθήθηκαν στα πατρώα εδάφη για να "αναλάβουν έμπρακτη δράση". Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι η πολιτική "ηγεσία" των βορειοηπειρωτών τους προσέλαβε και τους προώθησε σε σημαντικά πόστα και ρόλους κλειδιά στην εθνική ελληνική μειονότητα. Εκείνοι όμως απέδειξαν ότι βρήκαν γρήγορα κοινή γλώσσα με εκείνους, εναντίον των οποίων εξασκούνταν στην Κύπρο. Μάλιστα το ίδιο συνέβη και με κάποιους εξ΄αυτών που έλαβαν άμεσα μέρος στις πιο "ακραίες" αιματηρές πράξεις... (!!!)

Από την άλλη έδειξαν ότι ήταν ικανοί να κάνουν και τη μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο μας!!!

Η πολιτική "ηγεσία" του τόπου μας τα γνώριζε και τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά κατά περίεργο τρόπο τους υποστήριζε και συνεχίζει να τους υποστηρίζει ....!!!!

Ασφαλώς.... πώς μπορεί να κάνει διαφορετικά, εφόσον τα κέντρα απ΄όπου κι αυτοί εξαρτιούνται πιέζουν ασφυκτικά... χωρίς να θέλουν να βλέπουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα παίζουν καλά το ρόλο τους, δηλαδή είναι υπερπατριώτες σε ελληνικό περιβάλλον και μειοδότες στον τόπο τους. (Αλλά και εκείνοι δεν έχουν τι να κάνουν διότι αν ομολογήσουν την αποτυχία τους, τότε πώς θα δικαιολογήσουν τα λεφτά που ξοδεύουν για το σκοπό αυτό, δηλαδή το Βορειοηπειρωτικό!!!

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι θέλουν ή δε θέλουν σε μια τέτοια "προσωπικότητα" θα παραδώσουν τον Ιούνιο τα ηνία της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" ... Και στην Κύπρο ωστόσο συνεχίζουν να διεκδικούν ρόλο συμβούλου σε πολιτικά πρόσωπα και άλλους παράγοντες που πραγματικά σκέφτονται τον δικό μας ΤΟΠΟ!


Παναγιώτης Μπάρκας
15 Μαΐου 2018

Σχόλια