Ζυμώσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ : Κίνημα Ανασυγκρότησης από παλαιά στελέχη


Μεγάλες ζυμώσεις  στην "ΟΜΟΝΟΙΑ" Βορείου Ηπείρου, γίνονται αυτή την περίοδο, ενόψει των εκλογών, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Λεωνίδα Παππά. Διαπιστώνεται καθολικά η παρακμή της οργάνωσης, παρόλα ταύτα μερίδα Βορειοηπειρωτών ισχυρίζεται ότι κάποιες τακτικές φανερώνουν, ότι δεν επιθυμούν όλοι την καθαρή αναδιάταξή της, προκειμένου η ιστορική οργάνωση να είναι υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή από κάποιους κρίνεται ως αδήριτη αναγκαιότητα όχι απλά η "ΟΜΟΝΟΙΑ"  να "κρατηθεί στη ζωή", αλλά να καταφέρει να ανακάμψει και να διαδραματίσει το ρόλο, που της αξίζει όσον αφορά στην εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Αλβανίας, μέσα από τη ακηδεμόνευτη συμμετοχή των ίδιων των Ελλήνων. Γι' αυτό ζητούν να σταματήσει η διαδικασία τω εκλογών, να υπάρξει συμφωνία για ευρύτερη αντιπροσώπευση όλου του πολιτικού και στελεχιακού φάσματος της Μειονότητας, με στόχο την ανάδειξη της ηγεσίας της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" από τη βάση.

"ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" 
"Κίνημα Ανασυγκρότησης" δημιούργησαν παλαιά στελέχη, όπως ο πρώην πρόεδρος Σωτήρης Κυριαζάτης και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Σε προκήρυξη, που υπογράφει ο κ. Κυριαζάτης, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται αγώνας  "για μια νέα ανανεωμένη, ενιαία Ομόνοια, αναγέννησης και ανάπτυξης. Που να συμπεριλαμβάνει και να συσπειρώνει τα τέκνα αυτού του τόπου και σκόρπια παντού. Μια ανασυγκροτημένη Ομόνοια με φωνή, κύρος και ανάστημα. Που να παλεύει και να κερδίζει. Που να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τα δικαιώματά της. Νόμιμα. Ειρηνικά. Να απαιτεί κι όχι να επαιτεί. Με διάλογο. Υπεράνω κομμάτων. Αφέντρα κι όχι υπηρέτης κανενός. Να καθοδηγεί. Να συντονίζει. Να κυβερνά τον τόπο. Μια ενιαία Ομόνοια που να ενδιαφέρεται για όλους και όλοι να φροντίζουν γι’ αυτήν. Όλοι να ’χουν κάποια πόρτα που να χτυπούν και ν’ ανοίγει. Να τους ακούει κάποιος. Να επικοινωνούν. Να λύνει και όχι να συσσωρεύει προβλήματα. Μια δημοκρατική, ανοιχτή Οργάνωση με φίλους και οπαδούς. Υποστηριχτές παντού. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια Ομόνοια και να την ανυψώσουμε παραπάνω απ’ ότι έχει φτάσει στο διάβα της, στην ιστορία της, στην πορεία της¨. Και επισημαίνεται στη συνέχεια: "Γι’ αυτήν την ανανεωμένη, ενιαία Ομόνοια, αναγέννησης και ανάπτυξης, μαζί με την ομάδα πρωτοβουλίας και όλους τους ενδιαφερόμενους – Εσάς – προσφέρομαι, για μια περίοδο όχι παραπάνω από ένα χρόνο, να συνεισφέρω και να πάμε τέρμα την ολοκλήρωση της ανασυγκρότησής της".

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΟΥΛΕ
Καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες. Έχει ισχυρή παρουσία στην οργάνωση, απ΄ όπου ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του ως πρόεδρός της. Άποψή του είναι, σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις, ότι "πάνω απ’ όλα απαιτείται όραμα κι αυτό το όραμα είναι πρόκληση για την πολιτική να το προσφέρει. Είναι η στιγμή ώστε όλοι μαζί, πέρα από κάθε διαφορά μας να ανταποκριθούμε στην πρόκληση, να ξαναεφεύρουμε την πολιτική, να εξοπλίσουμε την κοινωνία με όραμα".

"ΝΑ ΠΤΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ"
Εξάλλου το άλλο ελληνικό κόμμα, το "ΜΕGA", σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, τονίζει ότι "η  Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να παραμείνει στα χέρια μόνον μερικών αυτοαποκαλούμενων πατριωτών. Στη σκέψη και τη συνείδησή μας αυτές τις στιγμές πρέπει να πρυτανεύσει η λογική , η σύνεση και η πολιτική ωριμότητα ώστε  να γεφυρωθούν  τα χάσματα , να ξεπεραστούν οι φοβίες, να ενωθούν όλες οι παρατάξεις  και να  συμβαδίσουμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας  για να ανταποκριθούμε όλοι μας επάξια στο χρέος που μας άφησαν οι πρόγονοί μας να παραμείνουμε αναλλοίωτοι στις πατρογονικές εστίες".


katoci.blogspot.gr

Σχόλια