Έκθεση Σταύρου Τσιάτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Δύο δραστηριότητες αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της εκδήλωσης «Βραδιά Αργυροκαστρίτικου πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου στα Τίρανα. Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα τραγούδια των καφενείων» και η έκθεση του βραβευμένου δροπολίτη ζωγράφου Σταύρου Τσιάτη «Εθνογραφικό Αργυρόκαστρο».

Ο Σταύρος Τσιάτης είναι γνωστός για την εδώ και δεκαετίες ενασχόλησή του με τον λαϊκό πολιτισμό, κυρίως με τις παραδοσιακές στολές, γεγονός που αντανακλάται στην εικαστική του δημιουργία. Έτσι στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 60 πίνακές του, μέσω των οποίων προβλήθηκε στο κοινό ο πλούτος των λαϊκών ενδυμασιών της περιοχής Αργυροκάστρου.

Εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρευρέθηκαν καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και άλλοι εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αλβανίας.                                         

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το άρθρο Mbrëmja e kulturës gjirokastrite në presidencë (telegraf.al) και από την ιστοσελίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Αλβανίας (president.al).
Φωτογραφία άρθρου: ABC News Albania


πηγή: periodikodrys.gr

Σχόλια