Επίσκεψη Σουρανή στο Πανεπιστήμιο Αυλώνας


Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή στο Πανεπιστήμιο “Ismail Qemali” της Αυλώνας, παρουσία του Πρύτανη καθηγητή κ. Roland Zisi και του Αντιπρύτανη κ. Enkelejd Mehilli, η Πρέσβυς της Ελλάδος κ.Ελένη Σουρανή απένειμε τιμητικούς τίτλους και υποτροφίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών για το σχολικό έτος 2018-2019 σε δυο αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές κέρδισαν τις υποτροφίες που προσέφερε η Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία, με βάση τα κριτήρια αριστείας και καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας που είχαν τεθεί.
Παράλληλα, η Πρέσβυς της Ελλάδος συναντήθηκε με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου που με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη 2018.

Στην εκδρομή συμμετείχαν, συνοδευόμενοι από δυο καθηγητές, δέκα φοιτητές που δεν είχαν ποτέ πριν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η Ελληνίδα Πρέσβυς, κ. Ελένη Σουρανή, απευθύνθηκε φιλικά στους φοιτητές τονίζοντας τη σημασία του να είσαι πολίτης του κόσμου για να επωφελείσαι από τις ευκαιρίες που σου δίνει η παγκοσμιοποίηση.

Η Πρέσβυς της Ελλάδος και ο Πρύτανης του αλβανικού Πανεπιστημίου χαρακτήρισαν επιτυχείς τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας, δεσμευόμενοι όχι μόνο για τη διοργάνωση τους τον επόμενο χρόνο αλλά και για νέες πρωτοβουλίες που προωθούν την επιστημονική γνώση και την ανθρώπινη αλληλοκατανόηση.

Σχόλια