Ποιοι θα εκλέξουν τον πρόεδρο της Ομόνοιας


Αρκετές ερωτήσεις μας έρχονται σχετικά με το ποιοι θα εκλέξουν τον πρόεδρο της Ομόνοιας το Σάββατο,
γεγονός που μαρτυρά πως
ακόμη υπάρχει ενδιαφέρον
ακόμη σιγοκαίει η φλόγα στην βάση της Οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας.

Οφείλουμε όμως να πούμε πως δεν ξέρουμε
κι αυτό γιατί σε τούτη την γενική συνδιάσκεψη και παρ' ότι βρισκόμαστε
σε μια εποχή που η επικοινωνία είναι πολύ πιο εύκολη
δεν υπάρχει
ούτε μια ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία
ούτε ένα δελτίο τύπου.

Με βάση το τελευταίο δελτίο τύπου που έχει εκδοθεί σχετικά με των αριθμό των εκλεκτόρων
κι αυτό ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2014 -όπως καταλαβαίνετε αφορούσε την 9η Γενική Συνδιάσκεψη-
χωρίς να γνωρίζουμε αν και σε αυτήν την Συνδιάσκεψη θα ισχύουν τα ίδια,
ο συνολικός αριθμός των εκλεκτόρων ήταν 420 και η αναλογία τους ανά παράρτημα ήταν η εξής:
100 Παράρτημα Αργυροκάστρου
90 Παράρτημα Αγίων Σαράντα
50 Παράρτημα Δελβίνου
45 Παράρτημα Χιμάρας
25 Παράρτημα Τιράνων
20 Παράρτημα Κορυτσάς
10 Παράρτημα Αυλώνας
80 από τις Τοπικές Οργανώσεις της Ελλάδος.



apenadi.blogspot.com

Σχόλια

  1. Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
    ΟΜΟΝΟΙΑ: Με το βλέμμα στο μέλλον

    Εγκρίθηκε από την συνδιάσκεψη το αναθεωρημένο καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - Καμία αλλαγή στις αρχές της οργάνωσης - Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών, άνοιγμα στην βάση της οργάνωσης

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο, 24.4) η καταστατική συνδιάσκεψη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, στους Αγίους Σαράντα, με την συμμετοχή μελών από την Βόρειο Ήπειρο και την διασπορά. Το ενωτικό κλίμα και τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης, έστειλε μήνυμα προς όλους τους Βορειοηπειρώτες για ενεργοποίηση και συμμετοχή στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


    Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του "ΠΑΣΟΚ", η Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης, Μαρία Δημητρακοπούλου και εκ μέρους της "Νέας Δημοκρατίας", ο Βουλευτής Φλωρίνης, Στάθης Κωνσταντινίδης. Η κυρία Δημητρακοπούλου ανέφερε: "Η ελληνική κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθούν μια ρεαλιστική πολιτική, που στόχο έχει να ενισχυθούν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών". Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του τόνισε πως το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου είναι παλαιό και διαρκές επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας περνά από τον σεβασμό των διεκδικήσεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
    Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλης Μπολάνος, αναφερόμενος στα λάθη που έχουν γίνει, τόνισε πως αυτά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την διάσπαση που προσπαθούν κάποιοι να φέρουν στην οργάνωση και κατ' επέκταση στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
    Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, συνδύασε τις διεκδικήσεις του ελληνισμού στην Αλβανία, με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ισχυρή θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως εκφραστή του ελληνικού στοιχείου.

    Η συνδιάσκεψη ενέκρινε το αναθεωρημένο καταστατικό στο οποίο πλέον προβλέπεται μεταξύ άλλων:
    - Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου από 45 αυξάνονται σε 61
    - 15 από τα μέλη προέρχονται από την Διασπορά (διαβίουν εκτός αλβανικής επικράτειας)
    - Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκλέγεται από την βάση της οργάνωσης.


    Πηγή: http://www.nenanews.eu/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011
    Η «Ομόνοια» πάει ολοταχώς πίσω αριστερά

    Ο Μπολάνος κυκλώνεται από κομουνιστικό “kloni”
    Πραγματοποιήθηκε χθες 26/2/2011, στους Αγίους Σαράντα, το πρώτο Γενικό Συμβούλιο, ενα μήνα μετά την εκλογή του, με ημερήσια διάταξη την ανάδειξη του νέου Προεδρείου και Γραμματειών. Ο θεσμός του προεδρείου δεν έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητες αλλά τα 17 μέλη που το απαρτίζουν, από τα 61 του Γενικού Συμβουλίου, αποτελεί μια πρώτη «αναμέτρηση» στελεχών και δείχνει τον προσανατολισμό της νέας ηγεσίας. Οι αρχαιρεσίες του νέου Γενικού Συμβουλίου έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο Μπολάνος είναι μόνο για το όνομα και ο Ντούλες χωρίς να κρατήσει ούτε κάποια προσχήματα, έδειξε ότι σκοπός του είναι να φτιάξει τους νέους «Κώστα Μπάρκες». Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τρείς θέσεις που εκλέχθηκαν, δηλαδή των δύο αντιπροέδρων και του Γενικού Γραμματέα, όχι μόνο δεν τοποθετήθηκαν κάποια νέα πρόσωπα αλλά τα τρία ποιο αγαπητά παιδιά του κομουνιστικού καθεστώτος που υπήρχαν στην αίθουσα. Μέλη με πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα όπως η Έφη Σέλλιου, η Ηλέκτρα Κίκη, ο Γιάννης Νταγιάκας, ο Λεωνίδας Παππάς η Ελεονόρα Κοκαβέση ο Μιχάλης Κυρούσης, ο Θανάσης Νταλιάνης κ.α έμειναν εκτός προεδρείου για να γίνουν Α’ Αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Ζαφειράτης, Β’ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τζομάκας, Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Γιάννης ενώ θέση στο προεδρείο υπήρχε για έναν τεχνικό αυτοκινήτων μέσης εκπαίδευσης.
    Ο Μπολάνος απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δε μπορεί ή δε θέλει να δημιουργήσει ομάδα εργασίας που θα προάγει εθνικά ζητήματα και θα παράγει πολιτική, μένοντας έτσι όμηρος των «ενβεριστικών» μεθόδων του προέδρου του ΚΕΑΔ που θέλει από την Ομόνοια μόνο το όνομα και το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας την πελατειακή εξουσία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει από τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αφού οι εκκολαπτόμενοι διευθυντές και κάθε είδους λαπτόμενοι, είναι οι μόνοι που περισσεύουν σε αυτόν τον έρημο στην κυριολεξία τόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκλογή του αντιπροέδρου Ελλάδος, θέση την οποία διεκδικούσαν ο Γιώργος Τζομάκας, η Έφη Σέλλιου και ο Ανδρέας Κίτσιος. Στον πρώτο γύρο τα αποτέλεσμα ήταν 25 Σέλλιου, 20 Τσομάκας και 8 Κίτσιος ενώ υπήρχαν και 4 λεύκα – άκυρα. Στο δεύτερο γύρο, αφού πήρε μπρος η μηχανή όχι μόνο δεν υπήρχαν λευκά αλλά έφυγαν αρκετοί ψήφοι της «επικίνδυνα δεξιάς» Σελλιου αλλιώς δεν δικαιολογούνται οι 23 ψήφοι του β’ γύρου με κάποιους ανθρώπους του Κίτσιου να ψηφίζουν ανοιχτα Σέλλιου ενω οι ψήφοι του συντρόφου διπλασιάστικαν.
    Για να προλάβουμε λίγο τους καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους αναγνώστες - σχολιαστές που ενοχλούνται από τα γραφόμενα μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι, είμαστε της άποψης ότι ο ταξικός πόλεμος τελείωσε το 1991 και δεν πρέπει να έχει συνέχεια. Χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε αυτό και όλοι πρέπει να έχουν θέση στην Ομόνοια και τα Βορειοηπειρωτικά κοινά γενικότερα αλλά, όταν τα τρία πρόσωπα που πλαισιώνουν του Μπολάνο είναι ένας πρώην γραμματέας του Biru, ένας πρώην αγωνιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας (στην Αθήνα παρακαλώ) και επί κομουνισμού το σπίτι του στη Γριάζδανη χρησιμοποιούνταν και ως κρατητήριο των συλληφθέντων φυγάδων και ένας από τους τρεις Βορειοηπειρώτες που εμπιστεύτηκε το κομουνιστικό καθεστώς να στείλει στην Ελλάδα για σπουδές, όσο και καλοπροαίρετος να είσαι, δεν μπορείς να μην σου έρχεται στο μυαλό το ηλεκτροφόρο «kloni» στα σύνορα, επί αλήστου μνήμης. Δεν έχουμε τίποτα με τους κυρίους και ειδικά με τον κ. Γιάννη που μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής (και ας στεναχωρούμε τον φίλο μας Παναγιώτη Μπάρκα) αλλά είναι μια τριάδα που δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που πρέπει να δείξει προς τα έξω η Ομόνοια σήμερα.
    Είμαστε σίγουροι πως το βγαλμένο από το σεντούκι τσάβαλο που της φόρεσαν χθες δεν αρέσει ούτε στην Ομόνοια.

    Βορειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011
    20 Χρόνια Ομόνοιας.
    Ισχυρή πολιτική «επιδότηση» της Ομόνοιας από το Εθνικό Κέντρο

    Με κοινό εκκλησιασμό, μνημόσυνο στα στελέχη που απεβίωσαν και δοξολογία στην εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Δερβιτσιάνης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 20η επέτειο από την Ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ». Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος μετά την ευλόγηση της Βασιλόπιτας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, μίλησε για την αναγκαιότητα και την υποχρέωση που έχουν οι γονείς για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, εξήρε τον αγώνα και την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή και τέλος απεύθυνε έκκληση για ενότητα.
    Την Ελληνική Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης, τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρώην βουλευτής και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ομογένειας ΝΔ κ. Θ. Σολδάτος.

    Ο Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, διάβασε το Μήνυμα του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Καπούλια για τα 20 χρόνια Ομόνοιας. Όλοι οι χαιρετισμοί κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα, όπου το ζητούμενο ήταν η ενότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
    Την ποιο έξυπνη (ή την ποιο ατυχή για κάποιους άλλους) ατάκα την είπε ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Ριζόπουλος ο οποίος παρομοίασε την Ομόνοια σαν το «καράβι» του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλές φουρτούνες ζητώντας από τους περίπου 400 παραβρισκόμενους να μην επιτρέψουν το καράβι αυτό να πέσει πάνω σε ξέρες και «ο νοών νοείτω» όπως είπε.
    Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία για πρώτη φορά του για μια δεκαετία άσπονδου εχθρού της Ομόνοιας, βουλευτή του LSI και αντιπρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου Βαγγέλη Τάβου που κάθισε μάλιστα στις μπροστινές τιμητικές θέσεις, δίπλα από το Μ. Παντούλα και Β. Ντούλε.

    Βορειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011
    Συνδιασκέψεις Παραρτημάτων Ομόνοιας Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα
    Μαλιούκης στο Αργυρόκαστρο, Παντέκης στους Αγίους Σαράντα

    Ο Ιανουάριος είναι μήνας Ομόνοιας καθώς είναι πολλά και ενδιαφέροντα τα γεγονότα που συμβαίνουν και θα συμβούν. Οι συνδιασκέψεις των δύο μεγάλων παραρτημάτων που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια Ομόνοιας και η Γενική Συνδιάσκεψη στις 29 του μηνός αναμένεται να έχουν ενδιαφέρον και με πολλές ειδήσεις.
    Παράρτημα Αργυροκάστρου
    Η Συνδιάσκεψη του Αργυροκάστρου που έγινε το Σάββατο, θα περίμενε κανείς να ήταν πληκτικά ήσυχη και «ενωτική» αφού δεν υπάρχουν διαφορές και ομάδες όπως στο παρελθόν, με τους σύνεδρους να συμφωνούν σε όλα και να δώσουν ομόφωνα ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο Μαλιούκη. Ωστόσο η συζήτηση κάποια στιγμή απέκτησε ένταση όταν κάποιες απαντήσεις του Μπολάνου για το θέμα των συνεργασιών στις επόμενες τοπικές εκλογές, δεν ικανοποίησε κάποιους σύνεδρους. Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας μάλλον δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί μια τέτοια ερώτηση και η απάντηση του «ήξεις αφίξεις» άναψε μία φωτιά για να αναλάβει χρέη πυροσβέστη ο Γ. Γιάννης.
    Παράρτημα Αγίων Σαράντα
    Μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον περιμέναμε σήμερα Κυριακή στους Αγίους Σαράντα αφού ακούγονταν πότε δύο και πότε τρεις υποψηφιότητες, ωστόσο ανάλογο σκηνικό είχαμε και εκεί αφού ο Δημήτρης Φράγκος άνοιξε το δρόμο στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΕΑΔ Λάμπη Παντέκη για να αντικαταστήσει το Λεωνίδα Παππά( ή τον Χρήστο Κάλλη αν προτιμάτε). Εκτός των άλλων διαφορών με τα προηγούμενες φορές, προστέθηκε και η έντονη παρουσία «πρώην» σοσιαλιστών.
    Αναρτήθηκε από Βορειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011
    Επανεκλογή Βασίλη Μπολάνου στη θέση του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας
    Με λαμπρότητα αλλά και με εντάσεις η Γενική Συνδιάσκεψη στους Αγίους Σαράντα

    Με τη συμμετοχή περίπου 350 αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Αγίους Σαράντα η Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας με μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Προέδρου του νυν προέδρου και δήμαρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου.
    Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αθηνών Λ. Μίχας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Παντούλας και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης κ. Δημητρακοπούλου. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Κ. Γκιουλέκας.
    Μετά τον απολογισμό της τριετίας από το κ. Μπολάνο, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του κ. Μίχα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γκιουλέκα εκ μέρους της ΝΔ, του Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ. Ριζόπουλου, του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Ντούλε, του Προέδρου των Ελληνοβλάχων Αλβανίας κ. Θ. Πότση, του Προέδρου των Ελλήνων Έπαρχων κ. Η. Νταλιάνη, του κ. Δημήτρη Περδίκη ενώ εκ’ μέρους των 60 συνέδρων από την Ελλάδα χαιρέτησε ο κ. Γ. Τζουμάκας. Η αίθουσα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε δύο περιστατικά στη Δερβιτσιάνη και τη Χειμάρρα σε δημοσιογραφική αποστολή του το 1988 στα μέρη της Βορείου Ηπείρου. «…Όταν περνάω τα σύνορα και μπαίνω στη Βόρειο Ηπειρο, αισθάνομαι ότι μπαίνω σε εκκλησία και κάνω το σταυρό μου… Η συνάντηση μου το 1988 με την Ερμιόνη Κοκαβάση στη Χειμάρρα σημάδεψε τη ζωή μου…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ, Γκιουλέκας. Χαιρετιστήρια επιστολή έστειλε και η Βουλή των Ελλήνων, μέσω του Α’ Αντιπροέδρου κ. Γρ. Νιότη.
    Στη δεύτερη συνεδρίαση ακολούθησαν τρεις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον κ. Ο. Μπέτση με θέμα την απογραφή πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί - πολιτικών ταραχών επιτρεπόντων - την ερχόμενη άνοιξη, του Έπαρχου Αλύκου Ηλία Θανάση με θέμα το περιουσιακό πρόβλημα και του κ. Στέλιου Μπολάνου με θέμα τη Σύμβαση Πλαίσιου του Συμβουλίου της Ευρώπης και την «εφαρμογή» της στην Αλβανία.
    Η κατά τα άλλα λαμπρή και άψογα οργανωμένη συνδιάσκεψη, στην τρίτη συνεδρίαση των συζητήσεων, για οργανωτικά θέματα έφτασε σε σημείο να διαλυθεί μετά την έντονη αντίδραση του κ. Λ. Παππά στο άκουσμα των ονομάτων για την εφορευτική επιτροπή από τον κ. Β. Ζαφειράτη, χωρίς να ψηφιστούν από το σώμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την απόσυρσή της υποψηφιότητας του από το Γενικό Συμβούλιο. Μετά από μισή ώρα εντάσεων τελικά άρχισε η διαδικασία των εκλογών αφού αντικαταστάθηκε ένα μέλλος και προστέθηκαν δύο παρατηρητές.
    Ο "Βορειοηπειρώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8 χρόνια πριν, μια ζωή τα ίδια, τα ίδια ονόματα, και ο κατήφορος δεν έχει τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών