Συνάντηση της Ομόνοιας Κορυτσάς με το Δήμαρχο της πόλης


Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια"

Παράρτημα Κορυτσάς       
Κορυτσά στις 19 06 2018

Δελτίο Τύπου
Με την έγκριση του προεδρείου του παραρτήματος, ο πρόεδρος  κ Γρηγόρης Καραμέλος, η αντιπρόεδρος κα. Εφταλή Τζόγκα, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ Ανδρέας Σιμάκου, συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο Κορυτσάς κ Σωτηράκ Φίλο.

Αυτοί τον ευχαρίστησαν και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις τελευταίες εκλογές  της οργάνωσης Ομόνοια, για το πρόγραμμα και τους στόχους του παραρτήματος που προήλθαν από την Γενική Συνδιάσκεψη. Όπως επίσης τον ενημέρωσαν για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά που έχει προσφέρει η οργάνωση στην πόλη της Κορυτσάς και για το συνεργατικό ρόλο, το πνεύμα ειρήνης, την ευρωπαϊκή τάση που ωθεί την οργάνωση μας αλλά και το ρόλο της ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, των δύο γειτονικών λαών, με αρχαία ιστορία και παραδόσεις.
Από την μεριά του, ο Δήμαρχος της πόλης ο κ Φίλο ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του παραρτήματος της Ομόνοιας Κορυτσάς, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία, και αναφέρθηκε θετικά στο ρόλο της Ομόνοιας στην ζωή της πόλης. Όπως επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουμε την κοινωνία από τον ακραίο εθνικισμό, τις προκαταλήψεις με βλέμμα στραμμένο προς το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Συγχρόνως ζήτησε από την Ομόνοια Κορυτσάς να αυξήσει το ρυθμό των πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και επιστημονικών  δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα με την Βόρεια Ελλάδα, ως κάτι απαραίτητο για την καλύτερη αμοιβαία γνωριμία και την κοινή διασκέδαση και ανάπτυξη.

Ο κ Φίλο εκφράστηκε θετικά για την εντονότερη και τακτικότερη  γόνιμη συνεργασία  με την οργάνωση της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την σημερινή συνάντηση.


pelasgoskoritsas.gr

Σχόλια