Φεύγει από την Αλβανία η Εθνική Τράπεζα

Την ολοκλήρωση της πώλησης της Banka NBG Albania Sh.A. ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, αποχωρώντας οριστικά από την αλβανική αγορά και δίνοντας συνέχεια στον περιορισμό της έκθεσης στα Βαλκάνια.

Από την αλβανική αγορά αποχωρεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% της Banka NBG Albania Sh.A.

Το deal συνιστά μέρος του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης της ελληνικής τράπεζας, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση από τις χώρες των Βαλκανίων και την πώληση των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών (CET1) κατά 11 μονάδες βάσης.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ ενήργησε η UBS Investment Bank, ενώ χρέη διεθνούς νομικού συμβούλου εκτέλεσε η Freshfields Bruckhaus Deringer.

Σημειώνεται ότι η ελληνική τράπεζα, κατά το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε στην πώληση των θυγατρικών σε Ρουμανία (Banca Romaneasca), Σερβία (Voban και NBG Leasing), Τουρκία (Finansbank) και Νότια Αφρική (South African Bank of Athens).

Εντός του έτους, μάλιστα, αναμένεται και η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο.

Σχόλια