Συνάντηση Τσίπρα - Ράμα στο Λονδίνο


Στο Λονδίνο θα συναντηθούν Αλέξης Τσίπρας και Edi Rama, σύμφωνα μ’ αποκλειστικές πληροφορίες του Independent Balkan News Agency, στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Ιουλίου 2018.

Οι δυο Πρωθυπουργοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τις δυο χώρες και το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία για την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας των δυο χωρών.

Επίσης θα συζητηθούν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η συμφωνία των Πρεσπών και η αποτίμηση της για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης θα συζητηθούν και η ευρωπαϊκή προοπτική πορεία της Αλβανίας καθώς και οι τρόποι που η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Να θυμίσουμε ότι στο περιθώριο της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας Zoran Zaev, όπως πρώτο δημοσίευσε το IBNA.

Στις 10 Ιουλίου 2018 το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο, την πέμπτη σύνοδο κορυφής που συγκλήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου

Σχόλια