Ο Μητσοτάκης ζητάει να αναλάβει ο Τσίπρας την πολιτική ευθύνη, αν η Ελλάδα χάσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί, αν η Ελλάδα χάσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας.

Η Αθήνα έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας από το 1977 αλλά απειλείται από την Ισπανία και την Πορτογαλία, που πλήττονται από πρωτοφανή καύσωνα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας, αν χάσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα πέτυχε το ρεκόρ επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και αυτό αποδεικνύει πως μόνο με την Δεξιά μπορεί η Ελλάδα να χτυπάει πρωτιές στην Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη -αν η Ελλάδα χάσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας- και να παραιτηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη, αν η Ελλάδα χάσει το ρεκόρ, αλλά αμφισβητεί το ρεκόρ θερμοκρασίας του 1977, αφήνοντας υπόνοιες πως η τότε κυβέρνηση της Δεξιάς είχε παρουσιάσει ψευδείς θερμοκρασίες, για να κάνει τους Έλληνες να αισθανθούν περήφανοι που έχουν θερμοκρασία Αφρικής και οι Ευρωπαίοι τους ζηλεύουν.

Παράλληλα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε πως δεν πρέπει να χτυπάμε τον Τσίπρα, αν η Ελλάδα χάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας, αφού είναι μόνο 44 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στα 70 του χρόνια, οπότε πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμα 26 χρόνια, για να πάει την θερμοκρασία της χώρας στους 55 βαθμούς και να φέρει την Ελλάδα ξανά στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.

Ήδη, η Ελλάδα έχει στείλει παρατηρητές με θερμόμετρα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, για να διαπιστώσουν αν θα σπάσει το ρεκόρ της χώρας μας, αφού υπάρχει φόβος πως Ισπανοί και Πορτογάλοι θα παρουσιάσουν υψηλότερες θερμοκρασίες από τις πραγματικές, για να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση που αντιστέκεται στη νέα τάξη πραγμάτων, ψηφίζοντας Μνημόνια.

(Μετά τις πυρκαγιές, διαπιστώνω πως η κύρια κατηγορία κατά των στελεχών της κυβέρνησης είναι πως στράφηκαν κατά των πολιτών που έχτισαν αυθαίρετα και μαντρότοιχους. Καλά, αυτοί δεν ήταν λαϊκιστές μέχρι χτες; Έτσι δεν λέγατε; Πώς γίνεται να είναι λαϊκιστές και να κατηγορούν τους πολίτες που κάηκαν; Επίσης, κάποιοι πολύ ευαίσθητοι ανθρωπιστές -κάποιους από αυτούς τους έχω γνωρίσει και δεν υπάρχουν μεγαλύτερα και πιο ύπουλα καθάρματα- απορούν για το τι είδους άνθρωποι είναι οι Συριζαίοι που δεν έχουν καθόλου ανθρωπιά. Καλέ, οι πασόκοι είναι, δεν τους βλέπετε; Δεν τους ξέρετε; Πλάκα μας κάνετε; Παρέα τρώγατε και πίνατε τόσα χρόνια που η χώρα «ευημερούσε”. Δεν υπάρχουν Συριζαίοι στην κυβέρνηση· όσοι ήταν, πήγαν στα σπίτια τους το 2015 μετά το δημοψήφισμα. Οι πασόκοι είναι στην κυβέρνηση του προτεκτοράτου. Αλλά τώρα δεν σας ταΐζουν -ταΐζουν άλλους-, οπότε είναι λογικό να τους βρίσκετε απάνθρωπους. Όσο σας τάιζαν, ήταν καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι. Σαν εσάς. Α, ρε Λαυρέντη…)


Πιτσιρίκος




Σχόλια