Συνάντηση Θεοδωράκη - Κάγιου


Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας είχε σήμερα ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Ομόνοια κ. Βασίλη Κάγιο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Τζομάκα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημερώθηκε λεπτομερώς για θέματα που απασχολούν την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αντάλλαξε με τους συνομιλητές του απόψεις για το πώς θα μπορούσε η μειονότητα, η οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη να δει τα αιτήματα της να ικανοποιούνται, με τα μέλη της να ζουν, να αναπτύσσονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους και με όλους τους συμπολίτες τους στην Αλβανία.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας έθεσε στον επικεφαλής του Ποταμιού το θέμα της απογραφής του πληθυσμού της εθνικής ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού που είναι απολύτως κατοχυρωμένος στην Ευρωπαϊκή Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από το Ποτάμι ο πρέσβης ε.τ κ. Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου. Από την Ομόνοια η υπεύθυνη του γραφείου τύπου δημοσιογράφος κ. Άννα Τσίμου .


Σχόλια