Αντικαταστάθηκε η δασκάλα με τη μαντήλα στο σχολείο της Λιβαδειάς

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας ,των γονιών των μαθητών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Φοινίκης η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αλβανίας αποφάσισε να αντικαταστήσει τη δασκάλα με την μαντήλα, που είχε τοποθετήσει προσωρινά στο εννιάχρονο σχολείο της Λειβαδιά.

Μετά από συνάντηση του διευθυντή του σχολείου Λειβαδιάς με αρμόδιους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης , δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η δασκάλα με την μαντίλα θα σταματήσει το μάθημα στο συγκεκριμένο σχολείο.
Στο διευθυντή του σχολείου οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της περιοχής ανέφεραν ότι θα επιστρέψει εκτάκτως στα καθήκοντά της η διορισμένη στο σχολείο δασκάλα, η οποία είχε πάρει αναρρωτική άδεια για είκοσι μέρες. Ούτε η διορισμένη δασκάλα στο Λύκειο της Λειβαδιάς προέρχεται από τους κόλπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ωστόσο, δεν έχει, προφανώς, σχέση με ακραίες ισλαμικές θέσεις.

Επίσης, στο διευθυντή του εννιάχρονου σχολείου της Λειβαδιάς αναφέρθηκε ότι η επιλογή της δασκάλας με τη μαντήλα δεν επρόκειτο για κάποια μορφή πρόκλησης προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά ήταν η πρώτη στη σχετική λίστα με τους αναπληρωτές.

Το πρόβλημα βεβαίως για την ΕΕΜ δεν είναι ότι κάνει μάθημα στο σχολείο μουσουλμάνα δασκάλα, αλλά το γεγονός ότι αυτή είναι φανατική ισλαμίστρια, όπως δείχνει η μαντίλα στο κεφάλι της. Άλλωστε,  στα τρία σχολεία του Δήμου Φοινίκης, δύο στους τρεις δασκάλους είναι Αλβανοί


Διαβάστε επίσης:
Λιβαδειά Βορείου Ηπείρου: Αντικατέστησαν την δασκάλα ιστορίας στο ελληνικό σχολείο με σκληροπυρηνική ισλαμίστρια

Σχόλια