Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κράτηση του Έλληνα αστυνομικού στους Αγίους Σαράντα


Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα παραμένει κρατούμενος ο 35χρονος Έλληνας αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο το πρωί από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορίας της παράνομης κατοχής όπλου καθώς δεν το είχε δηλώσει στα σύνορα ως όφειλε. Ο αστυνομικός συνόδευε τον βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η αυτόφωρη διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί από τις αλβανικές και αστυνομικές αρχές. Αν δεν λυθεί το ζήτημα σήμερα η υπόθεση θα πάει Τρίτη γιατί στην Αλβανία την Δευτέρα είναι δημόσια γιορτή (εθνική γιορτή νεολαίας) και δεν λειτουργούν τα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρόξενος εντείνει στο Αργυρόκαστρο τις διπλωματικές πιέσεις προκειμένου να λήξει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό με τον Έλληνα αστυνομικό και να επιστρέψει στην χώρα χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Εκτός από τον Έλληνα πρόξενο με τις αλβανικές αρχές επικοινώνησε και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το περιστατικό
«Από κεκτημένη ταχύτητα ο Έλληνας αστυνομικός δεν δήλωσε την κατοχή του όπλου του στα σύνορα. Ούτε και οι αλβανικές αρχές όμως τον ρώτησαν» είπε ο κ. Γιόγιακας. Ωστόσο  την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν εκ νέου και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.  Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ο 35χρονος δεν είχε δηλώσει στα σύνορα την κατοχή του όπλου. 

Σχόλια