Φοιτητικές διαδηλώσεις στα Τίρανα [Βίντεο]

Σπουδαστές από όλες τις πανεπιστημιακές σχολές πραγματοποίησαν στην αλβανική πρωτεύουσα  διαδηλώσεις για τρίτη συνεχή ημέρα, απαιτώντας τη μείωση των διδάκτρων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Όλοι οι δρόμοι των Τιράνων γέμισαν από φοιτητές που ξεκίνησαν από τις σχολές τους και προχώρησαν προς το Υπουργείο Παιδείας.

Στις διαδηλώσεις των φοιτητών των Τιράνων συμμετέχουν σπουδαστές από τα πανεπιστήμια του Δυρραχίου, της Κορυτσάς και του Ελμπασάν.

Οι φοιτητές ζητούν επίσης, την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τα δημόσια πανεπιστήμια και μείωση κατά το ήμισυ όλων των διδάκτρων.

Σύμφωνα με το faxweb.al η χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φοιτητές με την υπουργό Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα, ήταν άκαρπη, αφού έλαβαν μόνο υποσχέσεις.

Μετά τις φοιτητικές διαμαρτυρίες,  καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε πρόσθετα τέλη για τις διεξαχθείσες εξετάσεις, αλλά, φαίνεται πως αυτό δεν ικανοποιεί τους σπουδαστές που έχουν ανακοινώσει ότι αύριο θα υπάρξει μια διαμαρτυρία πάλι, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ενώπιον του Πρωθυπουργικού Μεγάρου


Σχόλια