Η αποτυχημένη ακροδεξιά διαδήλωση στο Αργυρόκαστρο


Παρά την προσπάθεια του αλβανικού ΥΠΕΞ να ενισχύσει τον ανθελληνισμό στην αλβανική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του νεαρού Αλβανού στην Καβάλα ως πράξη ρατσιστικού μίσους - αν και λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως ο θύτης ήταν ομοεθνής και φίλος του θύματος - η αλβανική κοινωνία μοιάζει να μην τσιμπάει το δόλωμα.

Φάνηκε αυτό χθες στην προγραμματισμένη διαδήλωση στο Αργυρόκαστρο, στην πλατεία "Τσερτσίζ Τόπουλι", δίπλα στο ελληνικό προξενείο, από διάφορες -κατά τα άλλα περιθωριακές- ακροδεξιές αλβανικές οργανώσεις.

Έτσι παρά την διαφήμιση, παρά την μεταφορά Κοσοβάρων εθνικιστών με λεωφορεία, παρά την έμμεση στήριξη του καθεστώτος Ράμα, που προσπαθεί εναγωνίως να στρέψει τα φώτα μακριά από τις φοιτητικές διαδηλώσεις, παρά την υποστήριξη των ομάδων αυτών από τρίτες χώρες - είναι βέβαιο πως η Τουρκία του Ερντογαν δεν βλέπει με καλό μάτι οποιαδήποτε ελληνοαλβανική προσέγγιση - το αποτέλεσμα ήταν λίγες δεκάδες συγκεντρωμένων, στα όρια της γραφικότητας.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στον Ράμα, που επενδύει στην καλλιέργεια του αλβανικού εθνικισμού, προστέθηκε ένας ακόμη πονοκέφαλος από το Αργυρόκαστρο, οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου εντάχθηκαν σήμερα στον χορό των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις που συνταράσσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή της χωράς και είναι ένα βήμα πριν την φοιτητική εξέγερση που θα ρίξει την κυβέρνηση Ράμα.


apenadi.blogspot.com

Σχόλια