Μεθοδεύουν την κατάργηση του νόμου 7501 για την γη που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην ΕΕΜ


Την κατάργηση 7 νόμων για την ιδιοκτησία σχεδιάζει να καταργήσει η αλβανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα SCAN, στην έκθεση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση του νόμου της γης του 1991 ή όπως είναι γνωστός ως νόμος 7501.

Ο βασικότερος νόμος  μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας από το κράτος στους πολίτες είναι ο περίφημος νόμος αρ. 7501 ημ. 19/7/1991.  Είναι αυτός ο νόμος που επέτρεψε να μοιραστεί  η καλλιεργήσιμη γη, στις αγροτικές  περιοχές σε όλους τους πολίτες ισότιμα ανά κεφαλή.
Ο νόμος 7501 είναι ο πιο ισχυρός νόμος ιδιοκτησίας στην Αλβανία , είναι ο νόμος που έδωσε στους πολίτες  γεωργική γη  και 300 μ2  οικόπεδο για τα σπίτια που ήταν κτισμένα.

Σε περίπτωση που γίνει πράξη η κατάργηση του, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι ολέθριο για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεκάδες περιπτώσεις Αλβανών με πλαστά χαρτιά που διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης από τον χώρο της ΕΕΜ, μια τέτοια εξέλιξη το πιθανότερο είναι να δώσει ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα των καταπατητών, εκτός των δικαστικών εκείνων αποφάσεων προϊών δωροδοκιών.


apenadi.blogspot.com

Σχόλια