Περίεργη σιωπή στα Τίρανα για την υπόθεση Κατσίφα

Η εισαγγελία κακουργημάτων των Τιράνων που διερευνάει την υπόθεση Κατσίφα, διέρρευσε σήμερα ότι προχωράει, με βηματισμό γερασμένης χελώνας, σε αναπαράσταση της δολοφονίας του Κ. Κατσίφα και άλλες ανακριτικές ενέργειες για να δει αν η αστυνομία παραβίασε τον νόμο στην εκτέλεσή του. Οι ίδιες πηγές από την εισαγγελία αναφέρουν ότι η πρώην σύζυγος του Κωσταντίνου δεν δέχτηκε να καταθέσει και τώρα η εισαγγελία έχει στα χέρια της μόνο την κατάθεση του πατέρα του Κωσταντίνου και κάποιες άλλες μαρτυρίες. Όπως είναι γνωστό η οικογένεια δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα σχετικό έγγραφο και πόρισμα για τον αδικοχαμένο γιο της.

Ταυτόχρονα, αστυνομικές πηγές αλλά και επιτόπιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η Αλβανική αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μετρά και με πολλές δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης και την τήρηση της τάξης κατά την τελετή μνήμης των 40 του Κωσταντόνου, επισημαίνοντας ότι δε θα επιτρέψει να εισέλθουν νόμιμα στην Αλβανία όσοι κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι.

Επίσης, στην Αλβανία κυκλοφορούν ειδήσεις ότι την ημέρα της τελετής μνήμης των σαράντα του Κωσταντίνου Αλβανοί εξτρεμιστές οργανώνουν στο Αργυρόακστρο διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Σημειώνουμε ότι και την ημέρα της κηδείας του άτυχου Κωνσταντίνου είχαν φθάσει στο Αργυρόκαστρο με προορισμό το Βουλιαράτι ομάδες από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά τους παρεμπόδισε η αστυνομία μετά εισαγγελικής εντολής.


Παναγιώτης Μπάρκας
6 Δεκεμβρίου 2018

πηγή: facebook.com/panibar2011/

Σχόλια