Συνελήφθη ο Παναγιώτης Μπάρκας ( ; )


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση σε αλβανικά πόρταλ πως χθες το βράδυ, στο τελωνείο της Κακαβιάς και ενώ επέστρεφε από την Ελλάδα,  συνελήφθη από τις αλβανικές τελωνειακές και αστυνομικές υπηρεσίες ο Παναγιώτης Μπάρκας, επικεφαλής του τμήματος ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Μπάρκας, είχε στην κατοχή του βιβλία ιστορικού περιεχομένου με αναφορά στην Βόρειο Ήπειρο, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις αλβανικές αρχές, καθώς θεωρήθηκαν ως βιβλία αντιαλβανικού περιεχομένου.

Εάν ισχύει η είδηση, για την οποία δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, είναι μια ακόμη κίνηση κλιμάκωσης της πίεσης από την κυβέρνηση Ράμα, προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Ο κύριος Μπάρκας εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα, από την θέση του προέδρου στο τμήμα ελληνικών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, καθώς και μέσα από την αρθρογραφία και συγγραφικό του έργο.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή αυτή την είδηση, σε διάφορα αλβανικά εθνικιστικά φόρα χαρακτηρίζουν σκάνδαλο το γεγονός πως δεν οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή ο Μπάρκας και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να φέρουν ενώπιον τις δικαιοσύνης τους βουλευτές Βαγγέλη Ντούλε και Βαγγέλη Τάβο, καθώς και τους δήμους Δρόπολης και Φοινίκης για αντιαλβανική συμπεριφορά.


apenadi.blogspot.com


Διαβάστε επίσης.... Π. Μπάρκας: Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο γεγονός που επιδίωκει τον εκφοβισμό

Σχόλια