Τι γίνεται πάλι στη Χιμάρα!!!

Οι τελευταίες εξελίξεις υπαγορεύουν ώστε οι Έλληνες της Αλβανίας και απλώς εκείνοι της Χιμάρας, θα πρέπει όχι μόνο να ενωθούν, αλλά περισσότερο να είναι άγρυπνοι. Θα πρέπει όχι μόνο να αντισταθούν με τόλμη και αποφασιστικότητα κατά των ωμών παραβιάσεων των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το αλβανικό κράτος, αλλά και να μην επιτρέψουμε την εκμετάλλευση που μας γίνεται από τους δικούς μας πολιτικούς, τις πολιτικές δυνάμεις και κυβερνήσεις στην Ελλάδα και παράγοντες του εξωτερικού.

Ξέσπασε ξανά θέμα στη Χιμάρα…

Η κυβέρνηση του Ράμα εισέρχεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης ενός σχεδίου που ξεκίνησε από το 1992 και σκοπό έχει την απαλλαγή από τις περιουσίες τους, με διάφορες μεθοδεύσεις και τη βία, των Έλληνων της Χιμάρας και άλλων ντόπιων κατοίκων, κυρίως ορθόδοξοι, την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής σε όφελος προνομιούχων του μαύρου χρήματος, που κατά τον πρωθυπουργό, δεν γνώριζαν την θάλασσα μέχρι που τους έκαναν ιδιοκτήτες. Τώρα με μια απόφαση που παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας και κάθε διεθνή σύμβαση, αφαιρεί σε όφελος αυτής της κατηγορίας ανθρώπων, περίπου 20 χιλιάδες στρέμματα παραθαλάσσιες εκτάσεις για τουριστικές εγκαταστάσεις που θα εξουδετερώσουν κάθε οικονομική, εθνική και πολιτιστική διάσταση των Ελλήνων εδώ.

Ασφαλώς και αποτελεί αποτρόπαια συμπεριφορά περιφρόνησης, εθνική δίωξη και απαξίωση της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας και ακεραιότητας!

Είμαστε, ωστόσο συνένοχοι της κατάστασης αυτής και γι΄αυτό άξιοι της μοίρας μας.
Από το 1992, όταν οι δικοί μας τοπικοί παράγοντες αποπροσανατόλιζαν τους αυτόχθονες Χιμαραίους, εμποδίζοντάς τους να νομιμοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Από το 2003 και στη συνέχεια άρχισαν να εφαρμόζονταν τα γνωστά σχέδια υφαρπαγής των περιουσιών των Χιμαριωτών. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες και πολιτικοί. Γιατί:!
Δεν δίδονταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας στους Χιμαραίους. Παραχωρούνταν τίτλοι ιδιοκτησίας σε άτομα «ελληνικής» καταγωγής με τη συμφωνία ότι αυτοί θα πουλούσαν την παράνομη περιουσία τους σε αλλοεθνείς έναντι προκαθορισμένης τιμής. Σε αρκετές περιπτώσεις «οι δικοί μας» ιδιωτικοποιούσαν και περιουσίες συμπατριωτών τους μόνο και μόνο να προέκυπτε η έκταση που επιθυμούσαν οι αλλοεθνείς αφεντικά τους. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονταν ιδιοκτήτες αλλοεθνείς με πλαστά χαρτιά. Σε κάποιες περιπτώσεις και όταν δίδονταν τίτλοι στους δικούς μας, στην πλειοψηφία τους ήταν πλαστοί. Υπήρχαν επίσης και δικοί μας εγκέφαλοι που εμπόδιζαν τους Χιμαραίους να διεκδικήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, μόνο και μόνο να έχουν πολιτικό άλλοθι. Και να τι προέκυψε. Οι Χιμαραίοι είναι σχεδόν χωρίς τις περιουσίες τους, ή δε διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας, ή δεν έχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.
Τώρα τα άτομα αυτά, τα οποία για λόγο τους προκύπτουν με περιουσίες, θέλουν και έχουν στα χέρια τους την εκπροσώπηση της Χιμάρας κάνοντας έτσι περισσότερο δύσκολο το περιουσιακό θέμα της Χιμάρας.

Υπάρχει και ένα άλλο καυτό θέμα. Όλοι θυμούμαστε τι θόρυβος γινότανε πέρυσι για τις περιουσίες στη Χιμάρα…. Κυριάρχησε όμως άμεση σιωπή όταν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή για να αποχτήσει η Αλβανία το στάτους υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ε. Ένωση. (Μάλιστα ανασκούμπωσε τα μανίκια και τα έβαλε με κάθε ευρωπαίο ομόλογό του που ήταν κατά, λες και ήταν περισσότερο υπόθεση της Ελλάδας και όχι της Αλβανίας!!) Ένα χρόνο πιο πριν οι πολιτικοί ηγέτες μας μας έλεγαν ότι ο ίδιος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε πάρει παραμάσκαλα τον (ψεφτο)φάκελο των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας για να εμποδίσει την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρώπη !!!! (Το ίδιο συμβαίνει κατά επανάληψη.)
Ωστόσο, και μερίδα του Ελληνικού Λόμπι στις ΗΠΑ συμφώνησε με τον τρόπο διαχείρισης του θέματος περιουσιών των Ελλήνων στη Χιμάρα.

Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε να μη προσέξουν οι πολιτικοί μας και η Αθήνα, ότι ο Ράμα είχε ψηφίσει τον αντισυνταγματικό νόμο αρ 55 του 2015 που λέει ότι το κράτος δικαιούται να απαλλοτριώσει ιδιώτες σε περίπτωση που η περιουσία τους πηγαίνει σε όφελος ιδιώτη που θέλει να επενδύσει και η επένδυσή του κατατάσσεται σε στρατηγικές επενδύσεις. (Έλα τώρα να βεβαιώσεις ποια είναι στρατηγική επένδυση!!!.)

Από τότε εμείς πέσαμε σε βαθύ ύπνο. Στην αλήθεια τότε εμείς φωνάζαμε ότι μας στήνουν παγίδα και πρέπει να αντιδράσουμε. Μας κατηγόρησαν ότι υπονομεύαμε το καλό κλίμα που διαμορφώνονταν μεταξύ των δύο χωρών! Η Ελλάδα είχε μπροστά τις ιστορικές συμφωνίες που προσδοκούσε να πετύχει με την Αλβανία, άρα δε χρειάζονταν τα αγκάθια που λέγονται εθνικά συμφέροντα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Και να ο Ράμα που έκανε το θαύμα του. Αφού είχε μεθοδεύσει ώστε οι Έλληνες στη Χιμάρα να μη έχουν κανένα σχεδόν επίσημο τίτλο, έλαβε μια απόφαση μέσω της οποίας 20 χιλιάδες περίπου στρέμματα τουριστικά φιλέτα που ανήκουν στην πράξη στους Έλληνες, να περάσουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο θα τα διαθέσει για τουριστικές στρατηγικές επενδύσεις. Διάλεξε τη Χιμάρα διότι, όπως είπαμε, έχει μεθοδεύσει όλο το περιουσιακό καθεστώς σε όφελός του, και δεύτερο η αντίσταση εκεί έχει καμφθεί. Έτσι μετά από τη Χιμάρα μπορεί το ίδιο σχέδιο να εφαρμοστεί και κάπου άλλου.


Διαβάστε τη συνέχεια>>>>ΕΔΩ<<<<<

Σχόλια