Αποχώρησαν οι φορείς από εκδήλωση Βορειοηπειρωτών Πάτρας: Oμιλήτρια άρχισε να μιλάει για προδοτική ελληνική Βουλή [Βίντεο]


Απίστευτη τροπή πήρε η εκδήλωση για τα 105 χρόνια της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στην πλατεία Βορείου Ηπείρου στην Πάτρα. Η εκ των ομιλητών Γεωργία Μπιτάκου άρχισε να εγείρει θέματα αλυτρωτισμού, αλλά και να κάνει λόγο για προδοτική ελληνική Βουλή και προδοτικό πολιτικό σύστημα, αναφερόμενη και στο Αλβανικό αλλά και στο Μακεδονικό θέμα και στα συλλαλητήρια.

Η πλειοψηφία των φορέων που ήταν εκεί προσκεκλημένοι της Ένωση Βορειοηπειρωτών Ν. Αχαΐας, αποχώρησαν σε ένδειξη δυσαρέσκειας για το γεγονός, μεσούσης της ομιλίας της η οποίας κατέληξε με την φράση: "Να ονειρευτούμε ελεύθερη την Ελλάδα".

Στο σημείο και συγκεκριμένα στην πλατεία Βορείου Ηπείρου, απέναντι από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, βρίσκεται το μνημείο των Ηρώων και ευεργετών της Βορείου Ηπείρου.

Η εκδήλωση αφορά τα 105 χρόνια της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Κεντρικοί ομιλητές η Γεωργία Μπιτάκου και ο Πέτρος Τάτσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Βορειοηπειρωτών Ν.
Αχαΐας.

Το πρόβλημα είναι πως αυτό που θα μείνει είναι να χαρακτηριστούν για άλλη μια φορά οι Βορειοηπειρώτες ως ακραίοι. Η κυρία Μπιτάκου είναι γνωστή για τις απόψεις της, αλλά δεν είναι Βορειοηπειρώτισσα και θα πρέπει να διευκρίνιστει πως η πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών, όπως και η πλειοψηφία όλων των Ελλήνων δεν είναι οπαδοί αυτών των θέσεων.

Καλό θα είναι όμως και η δική μας κοινότητα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο ποιους καλεί ως ομιλητές σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το να εμφανιζόμαστε ως συνοδοιπόροι ακραίων ομάδων, ατόμων και απόψεων, το μόνο που θα μας προσφέρει είναι να μπούμε στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας.








Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών