Αρένα για ακόμη μια φορά το αλβανικό κοινοβούλιο [Βίντεο]


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν και σήμερα στο αλβανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Το Αλβανικό κοινοβούλιο διέκοψε την συνεδρίαση του όταν ο βουλευτής  και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα μουτζουρώνοντας με μελάνι το πρόσωπό του.

Η ένταση δεν προκλήθηκε από το αντικείμενο της συζήτησης, της επικύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης, αλλά ως απόρροια της τεταμένης πολιτικής κατάστασης στην αλβανική πολιτική σκηνή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουιζιμ Μπάσα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ράμα για γενικευμένη διαφθορά ζητώντας του να παραιτηθεί, με τον Έντι Ράμα να ανταπαντά πως -ο Μπάσα- είναι μικρό παιδί που δεν ξέρει τι λέει, μια φράση που πυροδότησε την ένταση.

Δεν είναι πρωτοφανές περιστατικό για το αλβανικό κοινοβούλιο, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πετάξει από μπουκάλια με νερό έως και αβγά. Ίσως το επόμενο στάδιο να είναι οι νερομπογιές σε κάτι το οποίο τείνει να γίνει θεσμός

Η αντιπολίτευση σχεδιάζει να διεξάγει διαδηλώσεις την Κυριακή με τις οποίες θα επιδιώξει τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης για την πραγματοποίηση δημοτικών εκλογών τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.


Σχόλια