Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική – Μία απόπειρα ενηλικίωσης

Είναι μερικές εβδομάδες τώρα, μια σειρά καταχωρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβάει την προσοχή.
Παρουσιάζονται με πληροφορίες γύρω από την καταγωγή και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους νέοι κατά το πλείστον άνθρωποι. Κοινό τους γνώρισμα η καταγωγή από τις περιοχές της Αλβανίας όπου κατοικεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Εξ ίσου κοινό έχουν και το ότι όλοι τους ζουν και εργάζονται στη μείζονα περιοχή της Αττικής.
Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική έρχεται να δώσει βήμα και φωνή στους πολυάριθμους Έλληνες με καταγωγή από την Αλβανία, που με την κατάρρευση της χοτζικής δικτατορίας στη γείτονα έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, ξαναρχίζοντας τη ζωή τους στο εθνικό κέντρο, μια ζωή, που – ας μη το ξεχνούμε – δεν υπήρξε εύκολη, αρχικά τουλάχιστον.
Ο γνωστός τοις πάσι ανταγωνισμός των εδώ πολιτικών δυνάμεων, με στόχο τον προσεταιρισμό της “ψήφου των βορειοηπειρωτών”, δεν βοήθησε στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας τους ως Ελλήνων προερχόμενων από συνθήκες άγνωστες μεν για τα εδώ κρατούντα αλλά ιδιαίτερα επιδραστικές στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους αλλά και τους φόρτωσε τις παθογένειες του ελληνικού κομματικού παιγνίου.
Αυτό ακριβώς το παίγνιο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, δίνοντας φωνή στους Έλληνες αυτούς που τόσο την αξίζουν και τη χρειάζονται. Είναι πλέον καιρός να βγουν από το ιδιότυπο γκέτο τους αυτοί οι άνθρωποι. Κι όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε σ’ αυτό.
Οι βορειοηπειρώτες που διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο τον προσεχή Μάιο απευθύνονται σ’ όλους μας. Ο απογαλακτισμός από τα πολιτικά κόμματα μόνο με μια συνειδητή επιλογή είναι δυνατός.
Οι γυναίκες κι οι άντρες της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, από την πλευρά τους έχουν την ευκαιρία ν’ αποτινάξουν τα βάρη μιας ζωής δηλητηριασμένης από την τερατώδη δικτατορία, οδηγώντας τη νέα γενιά του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην ακμή που ονειρεύεται και αξίζει.

Ας βοηθήσουμε όλοι στην επίτευξη του στόχου αυτού!


Παντελής Καρκαμπάσης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Έχει διατελέσει πρέσβης στα Τίρανα (2004-2006)

Σχόλια