Γνωρίστε τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»: Γιώργος Στέργιος

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
Γιώργο Στέργιο

Γεννηθείς στις 14 Απριλίου 1964 στην Κρανιά των Αγίων Σαράντα. Στη γενέτειρα, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, τελείωσε το γυμνάσιο με άριστα. Απόφοιτος του Γενικού Λυκείου στο Δέλβινο, ακολούθησε την οδό της γνώσης στην Αθήνα συμμετέχοντας σε διάφορα σεμινάρια επιμορφωτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής κατάρτισης.
Μετά τη στρατιωτική θητεία, εργάστηκε ως επιβλέπων στο Γεωργικό Συνεταιρισμό της Μπίστρισσας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου πήρε το δρόμο της προσφυγιάς όπως χιλιάδες συμπατριώτες του. Εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα, ακολουθώντας το πεπρωμένο. Ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές, μέχρι που κατόρθωσε ν’ ανοίξει την δική του δουλειά. Το δικό του φωτογραφικό στούντιο.
Πρωτεργάτης στην ίδρυση της Αδελφότητας Κρανιωτών στην Αθήνα, το 1998, ανέλαβε και το καθήκον του Γενικού Γραμματέα της, ενώ το 1999 αναδείχτηκε Πρόεδρός της για πολλά χρόνια. Σύμβαλλε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Σωματείων Δελβίνου – Αγίων Σαράντα και Διασποράς, αναδείχνοντάς τον γραμματέας της.
Το 2002 ίδρυσε το Σύνδεσμο Ελλήνων Ομογενών Νομών Δελβίνου και Αγίων Σαράντα όπου αναδείχθηκε Πρόεδρος, ένα αξίωμα που διατηρεί ακόμα σήμερα. Το 2005 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Βορειοηπειρωτικού Φόρουμ και από το 2008 το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Μεσοποτάμου. Το 2010 έως και σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος: «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», ενώ το 2011 αναδείχτηκε Αντιπρόεδρος του Κόμματος ΕΕΜΜ – ΜΕΓΚΑ στην Αθήνα για την περιφέρεια Αυλώνας. Στις Δημοτικές εκλογές του 2011 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Μεσοποτάμου αποσπώντας υψηλά ποσοστά.
Για να προσφέρει και ν’ αναδείξει τα προβλήματα του δικού του χώρου, όπως και των εδώ Βορειοηπειρωτών, έκδωσε οικειοθελώς τις εφημερίδες: «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ» (1999-2003), στην συνέχεια (2002-2013) «ΝΕΟ ΒΗΜΑ» ενώ το 2018 «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορεί στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Ήταν από τους πρωτεργάτες, συντονιστής και επικεφαλής των επάλξεων για την υλοποίηση χρόνιων αιτημάτων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, αιτήματα που σχετίζονται με την ιθαγένεια, την στράτευση, την σύνταξη του ΟΓΑ κ.α.
Είναι δημότης Παλαιού Φαλήρου. Θέλει να προσφέρει στον αγώνα με τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική, με επικεφαλής τον Ανδρέα Κούρτη.

Σχόλια