Συμμετέχει στις εκλογές για τον Δήμο Χιμάρας ο Φρέντης Μπελέρης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης, χθες, κατέθεσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Χιμάρας στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Η υποψηφιότητα του κυρίου Μπελέρη θα είναι ανεξάρτητη, καθώς το ΚΕΑΔ αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει στις εκλογές, με τον επικεφαλής του, Βαγγέλη Ντούλε, να υπογράφει χθες συμφωνία με άλλα έξι κόμματα της αντιπολίτευση, τα οποία δεσμεύτηκαν να μποϊκοτάρουν τις προσεχείς εκλογές του Ιουνίου.
Με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας Μπελέρη, μετά το Παράρτημα της Ομόνοιας Κορυτσάς, ένα δεύτερο Παράρτημα, αυτό της Χιμάρας, διαφοροποιείται από τις επιλογές Ντούλε και ΚΕΑΔ.
Από την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί, καμία απόφαση για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου και μάλλον δεν πρόκειται να ληφθεί.

Από την πλευρά μας θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον κύριο Μπελέρη, στη δύσκολη αυτή εκλογική αναμέτρηση με το καθεστώς Ράμα.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα του himara.gr αναφορικά με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας Μπελέρη για τον Δήμο Χιμάρα.

Με την κατάθεση της υποψηφιότητάς του την Τρίτη 23/4 στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης, είναι ο πρώτος υποψήφιος που διεκδικεί επίσημα τον δήμο Χιμάρας στις επερχόμενες εκλογές της 30ης Ιουνίου 2019.

Δεδομένου ότι η ενωμένη αντιπολίτευση υπό το Δημοκρατικό Κόμμα εμμένει στην απόφασή της να μην κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, η υποψηφιότητα του Μπελέρη κατετέθη ως ανεξάρτητη.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη απέναντι στον κίνδυνο να συνεχιστεί για μια τετραετία ακόμη η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος ενάντια στον γηγενή πληθυσμό της Χιμάρας.


Σχόλια

  1. Το γεγονός ότι διαφοροποιείται η Χιμάρα από τις επιλογές Ντούλε πως το συμπεράνατε κύριε αναλυτά;
    Γιατί δεν προκύπτει από την αυτούσια δημοσίευση του himara.gr ούτε από κάποιο άλλο δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα γεγονότα κύριε ανώνυμε, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Καταρχήν, για να ακριβολογούμε, δεν είπαμε πως διαφοροποιείται η Χιμάρα, γράψαμε για το Παράρτημα Ομόνοια Χιμάρας.. Χθες ο κύριος Ντούλες , υπέγραψε μια συμφωνία με το ΔΚ και άλλα έξι κόμματα που προβλέπει την μη συμμετοχή στις εκλογές, το μποικοταρισμά τους και την μη αναγνώριση του αποτελέσματός τους. Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας Χιμάρας, δηλώνει την συμμετοχή του στις εκλογές. Δεν την λες και σύμπνοια... Πάντως, για την ιστορία, εγώ συμφωνώ με την επιλογή του κυρίου Μπελέρη... Την θεωρώ υπεύθυνη, ξεκάθαρη και ωφέλιμη για την Χιμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η κάθοδος του Μπελέρη με αυτόν τον τρόπο δεν είναι "επιλογή Ντούλε και ΚΕΑΔ". Μη έχοντας ούτε τη μία ούτε την άλλη πληροφόρηση, το πιο πιθανό μοιάζει να είναι το σενάριο ότι Μπελέρης και Ντούλες έχουν συμφωνήσει για τον τρόπο καθόδου στην Χιμάρα ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει η Χιμάρα έρμαιο του Ράμα, χωρίς ταυτόχρονα να σπάει το ΚΕΑΔ την συνεργασία του με την ενωμένη αντιπολίτευση. Άλλωστε ο Ντούλες σε κάθε ευκαιρία, καλεί τον κόσμο να δώσει την Νίκη στον Μπελέρη ανεξαρτήτος κομματικού σχήματος υπό το οποίο θα κατέλθει ο τελευταίος στις εκλογές. Με γνωστή την απόφαση του ΔΚ, ο Ντούλες βρέθηκε στην κοπή πίτας του παραρτήματος Χιμάρας, σε εκδήλωση της Ένωσης Χειμαρριωτών στην Αθήνα, σε εκδήλωση Ομόνοιας Σαλονίκης και παντού είπε ένα μόνο πράμα. Η Χιμάρα πρέπει να ψηφίσει Μπελέρη.
    Ξαναρωτάω λοιπόν, που την βλέπετε την διαφοροποίηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών