Φοβούνται εισβολή στο αλβανικό κοινοβούλιο στην αυριανή διαδήλωση


Καζάνι που βράζει το πολιτικό τοπίο στην Αλβανία, μετά και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Σαββάτου, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να παραιτούνται ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Η αντιπολίτευση καλεί σε νέες κινητοποιήσεις αύριο, με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς, στοχοποιώντας την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν ακόμα και για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η αυριανή Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής διότι υπάρχουν πληροφορίες για ταραχές στη διαμαρτυρία που έχει προαναγγείλλει η Αντιπολίτευση για αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 10.00 , καθώς επίσης και για να δοθεί χρόνος στην Αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πληροφορίες για υποκίνηση της βίας και για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είναι η επιδίωξη εισβολής με τη βία στη Βουλή».

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε υπεράσπιση της Βουλής και ότι θα απαντήσει στη βία με βία. Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.

Την ίδια ώρα ο Ράμα δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ξεκαθαρίζοντας πως, διαθέτει μια καθαρή εκλογική νίκη που του εξασφαλίζει τετραετή θητεία η οποία λήγει το 2021.

Κατηγορεί επίσης την αντιπολίτευση ότι θέλει την εξουσία στο τραπέζι και ότι προέβη στην εξέλιξη αυτή επειδή φοβάται την ήττα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, ότι θέλει να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη διότι φοβάται την νέα Δικαιοσύνη και ότι θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια