Γιατί όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ μιλάει για ενότητα ο νους μας τρέχει στο αντίθετο;;!!


Του Παναγιώτη Μπάρκα

Ως υπέρμαχος της ενότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με βάση την αρχή της εθνικής ταυτότητας πέρα από τα ιδεολογικά πιστεύω, κάτι που βάλαμε στο θεμέλιο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάτι που επιδιώξαμε στη συνέχεια, μετά την ιδεολογικοποίηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις υποδείξεις της Ελλάδας, να θεσμοποιήσουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από το 1998 μέχρι το 2003 και στη συνέχεια το 2006-2009, μέσω του Κινήματος για Εθνική Ενότητα, (ΟΜΟΝΟΙΑ άτυπη Βουλη), δίνοντας μάλιστα σκληρές μάχες κατά Ελλήνων πρεσβευτών και Ελλήνων υφυπουργών εξωτερικών, νομίζω πως έχω λόγο να κρίνω τις τελευταίες κινήσεις που δήθεν έχει αναλάβει η ΟΜΟΝΟΙΑ –ΚΕΑΔ για δήθεν επίσης «αυτόνομη πολιτική έκφραση» της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Ι
Από την αρχή θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για προπαγάνδα που εξυπηρετεί έναν κακόγουστο στόχο. Την ενοχοποίηση των αντιπάλων της γνωστής κλίκας στο ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ, ότι είναι αυτοί που δε θέλουν την ενότητα!!.
Ωστόσο, στην ιστορία των εθνικών κινημάτων, της πολιτικής εθνικών «κοινοτήτων», ποτέ δεν έχει συμβεί, είναι πρωτοφανές (και γι΄ αυτό δεν μπορεί να πετύχει), ώστε άτομα -ηγέτες στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον «πολιτικό» της εκφραστή το ΚΕΑΔ, να έβλεπαν την πολιτική τους επικράτηση «επικεφαλής των Ελλήνων» στη διάσπαση αυτών, στο κυνήγι μαγισσών των ομογενών πολιτικών αντιπάλων ή ομογενών φορέων αντίθετης άποψης με τη δική τους, στην εφεύρεση του περίφημου ελληνόμετρου, στον εξαναγκασμό των Ελλήνων να δοκιμάζουν την ίδρυση άλλων πολιτικών φορέων, (χωρίς βέβαια να σταθούν ιδιαίτερα τυχεροί εφόσον το νέο πολιτικό κατεστημένο είχε τη στήριξη γνωστών κέντρων που δεν ήθελαν άλλους, τα οποία κέντρα κάποια στιγμή θα πρέπει να απολογηθούν για ό τι διέπραξαν),
Τα άτομα αυτά λοιπόν τα οποία δεν εκλέχθηκαν ποτέ από τους Έλληνες που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν, αλλά επικράτησαν πολιτικά με τερτίπια Αλβανών που υπηρετούν, (οι Έλληνες τους έβγαζαν από την πόρτα, οι Αλβανοί τους μπάζουν από τα παραθύρια) να ζητούν τώρα ενωτικό ρόλο, επικαλούμενοι δήθεν «τις καταστάσεις που διέρχεται η κοινότητά μας» (Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να μάθουν ότι ο Ελληνισμός της Αλβανίας δεν αποτελεί απλώς μια κοινότητα, αλλά εθνική ελληνική μειονότητα. Η χρήση του όρου «κοινότητα» δεν μπορεί να αντικαταστήσει το επίσημο εθνικό και πολιτικό όρο. Απλώς μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά!!!).
ΙΙ
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του «εκ Γραφείου τύπου και ενημέρωσης» της ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ της 20ης Φλεβάρη, καταλαβαίνει και ο πιο απλός αναγνώστης ότι η έκκληση για σύμπραξη, κυρίως με το Κόμμα των Ελλήνων, αφορά τον εκλογικό αυτοσκοπό στις δημοτικές εκλογές και όχι την πραγματική ενότητα των Ελλήνων. Όσες φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ισχυρίστηκε δήθεν πρωτοβουλιών για ενότητα δεν αναφέρει συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους ενότητας, ούτε τρόπους και ταχτικές.
Οι πεποιθήσεις και πληροφορίες μας βεβαιώνουν ότι το ίδιο συμβαίνει και τώρα.
Δλδ, ο Ντούλες μέσω των στρατιωτών του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, θέλει να πετύχει μια «ενότητα» που θα του διασφαλίσει την υπεροχή να κερδίσει κάτι στις εκλογές. ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ δεν αναλαμβάνουν τέτοιες «ενωτικές» πρωτοβουλίες όταν είναι ισχυροί, αλλά όταν νιώθουν αδύναμοι. Και τώρα νιώθουν αρκετά αδύναμοι εκλογικά. Γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν κανένα από τους τρεις διεκδικούμενους δήμους και θέλουν να καπελώσουν το Κόμμα των Ελλήνων. Δλδ να πετύχουν μια «σύμπραξη», ….μέχρι όμως που θα τη φέρουν πισώπλατα στο Κόμμα των Ελλήνων και μετά θα ξεκινήσει και πάλι η μάχη εναντίον του για την εξουδετέρωσή του (ούτε μάλιστα για την συγχώνευσή του)
Προσέχουμε ότι ο Ντούλες βάζει την ΟΜΟΝΟΙΑ ως «τον εκφραστή» της «κοινότητάς μας» «να διαπραγματευτεί» με το Κόμμα των Ελλήνων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λέει όμως ότι έχει καταστατικά πολιτικό εκπρόσωπο το ΚΕΑΔ. Άρα δεν μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ ταυτόχρονα να διαπραγματευτεί με το Κόμμα των Ελλήνων που είναι άμεσος εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. (είναι Κόμμα) Ούτε μπορεί και επιτρέπεται να υποβαθμιστεί ένα πολιτικό κόμμα (των Ελλήνων), το οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να μετατρέψει σε δεκανίκι ενός παναλαβανικού κόμματος, ενταγμένου πλήρως στις γραμμές του Δ. Κόμματος Αλβανίας. Χρειάζονται, έστω τυπικά, κάποιες ισορροπίες. Εκεί στο Κόμμα των Ελλήνων, όπως και στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει πολύ να σοβαρευτούν. Μαγειρέματα, για να πετύχει το ΚΕΑΔ κάποιο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για να το υψώσει ως ταμπέλα πολιτικού κύρους στην Ελλάδα και να γράψει στα παλιά του παπούτσια, όπως ως τώρα την Ε.Ε. Μειονότητα, αυτό δεν επιτρέπεται! Είναι προδοσία!!
ΙΙΙ
Μα γιατί το κάνει αυτό ο Ντούλες;!
Μέσα σε ενάμισι μήνα διατυμπάνισε εκκωφαντικά μερικές φορές την δήθεν πρωτοβουλία του για άνοιγμα προς τους αντιπάλους του, λέγοντας το γνωστό ότι δεν τον «χωρίζει τίποτε» μαζί τους. (θυμηθείτε τις «εορταστικές» εκδηλώσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ στη Δερβιτσάνη) Λίγο αργότερα σε μια συνέντευξη σε αλβανικό κανάλι είπε ότι έχει δρομολογήσει διαπραγματεύσεις με το Κόμμα των Ελλήνων όταν δεν ίσχυε τίποτε και δεν υπήρχε καμιά εξέλιξη ή διεργασία. Τώρα έβαλε την ΟΜΟΝΟΙΑ «να τυλίξει σε μια ανακοίνωση» το Κ.τ Ελλήνων, «αποκαλύπτοντας» ότι «ο ένοχος» γιατί δεν προχωρούν «οι ενωτικές» διαπραγματεύσεις, είναι το Κ, τ. Ελλήνων. Όταν στην ουσία δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση, καμιά επίσημη πλατφόρμα συζήτησης, κανένας στόχος κανένας σοβαρός προβληματισμός, πολιτικός ή εθνικός!!
Ο Ντούλες, ούτε θέλει μια πραγματική ενότητα, ούτε επιδιώκει, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να την ανεχτεί, άλλους «στην παρέα» και ούτε κάποιος συνομιλητής θα προσφερθεί. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι στην Αθήνα φθάνουν τηλεγραφήματα που λένε ότι ο Ντούλες έκανε επανειλημμένα ανοίγματα ενότητας, σύμπραξης…. αλλά οι άλλοι δεν θέλουν… εκείνοι είναι κακοί, εκείνοι πρέπει να αποκλειστούν !!!! Αυτό θέλει ο Ντούλες . Δεν τον νοιάζει να δει ότι όσο συμβαίνει κάτι τέτοιο, τόσο περισσότερο οι Έλληνες αποστασιοποιούνται από την Ελλάδα, από τα εθνικά ιδεώδη και τον πατριωτισμό προσπαθώντας να ζήσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα επιβίωσης, πέρα από εθνική χροιά.
ΙV
Είναι τέλος γεγονός ότι γιατί υπάρχουν κάποιοι κύκλοι και θεσμοί τόσο σθεναρά καταπιασμένοι πίσω από το Ντούλε!!!
Μια από τις απαντήσεις είναι ότι είναι καλός συνομιλητής των εκπροσώπων της Δύσης. Όταν όμως τους ρωτάς ότι πώς εξηγείται που τα θέματα της ΕΕΜ έχουν ξεχαστεί από τις εκθέσεις των δυτικών παραγόντων, καλός συνομιλητής των οποίων είναι ο Ντούλες, δεν έχουν απάντηση…..!!
Τότε έρχεται στο νου μια άποψη, την οποία δεν συμμερίζομαι διότι δεν έχω στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να μη λάβω υπόψη (εκ του αποτελέσματος), η οποία λέει ότι ο Ντούλες είναι το χαϊδεμένο παιδί των κύκλων που στρέφονται κατά του Ελληνισμού γενικότερα (Όχι μόνο κατά του Ελληνισμού της Αλβανίας).
Ο ίδιος, ύστερα από περισσότερα από 20 χρόνια αποτυχιών δεν παραιτείται….!!!! Και αυτό είναι πρωτάκουστο και δεν έχει απλώς σχέση με δικτατορική συμπεριφορά!


20 Φεβρουαρίου 2019
facebook.com/panibar2011/

Σχόλια