Το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA ζητά ευρεία και ουσιαστική συμμαχία Ελλήνων


Το Κόμμα των Ελλήνων, «Ελληνική  Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA, εφόσον και καταστατικά ενώνει στους κόλπους του αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, προσπαθεί αδιάλειπτα για τη Συσπείρωση των Ελλήνων και επανειλημμένα έχει καλέσει από το 2010 τους  Έλληνες να συστρατευτούν σε μια κοινή προσπάθεια για τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων και την επίτευξη της ισχύος και παρουσίας στην αλβανική πολιτική για την επίλυση των σοβαρών και άλυτων προβλημάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Υπό το πνεύμα αυτό ουδέποτε  απέκλεισε το διάλογο με την Ομόνοια, με το ΚΕΑΔ, και με άλλους πολιτευόμενους στα αλβανικά κόμματα της χώρας. Και αυτό είναι αποτυπωμένο σε όλες τις δημόσιες εκκλήσεις του  για συνεργασία στις εκλογικές αναμετρήσεις, στην απογραφή του πληθυσμού, στο νόμο περί μειονοτήτων, κλπ, στις οποίες δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση μέχρι πρότινος. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, για πρώτη φορά αποδέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπάρχει το Κόμμα των Ελλήνων και έκανε την πρώτη νύξη για συνεργασία στις τοπικές εκλογές χωρίς ο ίδιος να καθίσει ουδεμία φορά στο τραπέζι με τον πρόεδρο  του Κόμματος των Ελλήνων για να συζητήσουν επί του θέματος συνεργασίας.

Η μόνη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών ήταν αυτή του προέδρου του ΕΕΜΜ με τον πρόεδρο της Ομόνοιας κύριο Βασίλη Κάγιο, με τον οποίο, πέρα από τις διιστάμενες απόψεις, συμφωνήθηκε τελικά να προχωρήσουμε σε επίσημο διάλογο αμέσως μετά την τελετή της 9ης επετείου του Κόμματος των Ελλήνων ( στην οποία ήταν καλεσμένοι και πρόεδρος ΚΕΑΔ και πρόεδρος Ομόνοιας, αλλά που δυστυχώς δε μας τίμησαν με την παρουσία τους(!)).Το Κόμμα των Ελλήνων συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ζητώντας ταυτόχρονα την παρουσία στο τραπέζι των συνομιλιών μιας αντιπροσωπείας εξουσιοδοτημένης από το ΚΕΑΔ και εγγυητή των συμφωνηθέντων με αμερόληπτη στάση.

Κατά περίεργο τρόπο όμως ο πρόεδρος της Ομόνοιας προχώρησε σε δελτίο τύπου προκειμένου προφανώς  να κλέψει τις εντυπώσεις και να αποκομίσει πολιτικό όφελος για λογαριασμό της μίας πλευράς, ακολουθώντας την συνηθισμένη δέσμευση ότι «Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ έχει καταστατικά επιβαλλόμενη τη συνεργασία και ταύτιση με το ΚΕΑΔ». Μια τέτοια πράξη κάθε άλλο παρά εποικοδομητική και ειλικρινή είναι,  σε μια προσπάθεια που χρειάζεται να υπερβούμε τις προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Εμείς ως κόμμα απορρίπτουμε το ύφος με το οποίο έγινε η διατύπωση αυτή γιατί δεν αρμόζει στο πνεύμα της καλής θελήσεως και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ μας. Οι μεγάλες πράξεις απαιτούν μεγάλη τόλμη, μεγάλη γενναιότητα και μεγάλη αντοχή. Και η Συσπείρωση των Ελλήνων, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι μια Μεγάλη και Υπεύθυνη Πράξη.

Ως Κόμμα των Ελλήνων όπως πάντα λαχταρούμε και επιμένουμε να πετύχει  αυτή η πράξη ως μία Συμμαχία και συνεργασία ανθρώπινου, πνευματικού και πολιτικού δυναμικού που μπορεί να ανατρέψει την μέχρι τώρα απελπιστική εικόνα του τόπου μας, που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη και την ασφάλεια στον τόπο μας, που μπορεί να λύσει τα μεγάλα και σοβαρά θέματα των περιουσιών, της εκπαίδευσης, της πραγματικής συμμετοχής της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη διακυβέρνηση της χώρας.

 ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  χωρίς κανένα δισταγμό στην προσπάθεια αυτή αλλά ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ  στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  και όχι στην εικονική ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  σ΄αυτή την προσπάθεια για μια ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, που θα συμπεριλάβει όλους χωρίς εξαίρεση τους Βορειοηπειρώτες που διαβιούν στη χώρα και στο εξωτερικό,  και όχι σε μια τεχνητή προσκόλληση νομότυπων φορέων.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  σ΄αυτή τη διαδικασία  για μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  στο κοινό αγώνα διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων μας και είμαστε πανέτοιμοι να καθορίσουμε το πλαίσιο και τους στόχους αυτής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που σίγουρα θα πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας και θα φέρει θετικά αποτελέσματα για το καλό του Ελληνισμού.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σχόλια