Με τη Συμμαχία Ομογενών η φωνή των Βορειοηπειρωτών αποκτά βήμα


Η κρίση των τελευταίων ετών έχει προσφέρει κομματικές διασπάσεις, αποσχίσεις, πολιτικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, και πάνω από όλα ευκαιρίες για νέους πολιτικούς αρχηγούς, έτοιμους …να μας σώσουν. Oι επερχόμενες όμως εκλογές της Αυτοδιοίκησης συνιστούν μια κομβική μάχη για τη συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών γύρω από την προσπάθεια των προοδευτικών δυνάμεων.
Το σύστημα της απλής αναλογικής άνοιξε τον δρόμο στη συγκρότηση πολλών συνδυασμών, με ή χωρίς εμπειρία, στον εκλογικό στίβο. Ωστόσο η πρωτοβουλία που ελήφθη από μια ολιγομελή ομάδα, που θέλησε να θέσει εαυτό στην πρώτη γραμμή γνωστοποίησης, προάσπισης και διεκδίκησης των αιτημάτων των Βορειοπειρωτών, αποτέλεσε αφορμή για την αφύπνιση μιας μερίδας πολιτών -που δεν ήταν απολιτίκ- δίνοντάς της μια εναλλακτική επιλογή στην ψήφο τους.
Η πολιτικά ανεξάρτητη Συμμαχία Ομογενών Αττικής αναμένεται να στελεχωθεί από σοβαρές και αδιάβλητες προσωπικότητες, Βορειοηπειρώτες καταξιωμένους επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά τόσο στην ενδοχώρα όσο και στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας εις βάθος τα προβλήματα και τα πάσης φύσεως αιτήματα που απασχολούν τους Βορειοπειρώτες ΄΄ρίχνονται στη μάχη΄΄ για να αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους και να επιδιώξουν από τους πολίτες της Αττικής την στήριξή τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες.
Έχοντας το αίσθημα του συναγωνισμού, καθένας/καθεμία καταβάλλει προσωπική προσπάθεια με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και οραματίζονται μια συλλογική δράση που στοχεύει στη διαγραφή της γενικότερης κατήφειας από τα πρόσωπα πολλών συμπολιτών τους.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι αυτό το εγχείρημα αποτέλεσε πρωτοβουλία μερικών νέων ανθρώπων φανερώνει αφενός την αγάπη για την καταγωγή τους και αφετέρου το αίσθημα της αδικίας τους/τις ώθησε στην επιθυμία συγχάραξης δράσεων και πρακτικών υπέρ της μειονότητας των Βορειοπειρωτών. Το σούσουρο επομένως που ακούγεται σε πολλά πηγαδάκια έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον πολλών ομοϊδεατών και μη ότι κάτι γίνεται, ότι η φωνή των Βορειοηπειρωτών αποκτά βήμα, και αυτό αποτελεί τον πρώτο θετικό αντίκτυπο αυτής της παράταξης.
Καλή επιτυχία σε καθέναν/καθεμία υποψήφιο/α με την ελπίδα ότι θα διεκδικήσουν μια συλλογική νίκη!

Μαρία Λούλου
Εν ενεργεία δασκάλα

Σχόλια