Διευρύνεται ο δρόμος Μεσοποτάμου - Κώσταρι

Στα πλαίσια του σχεδίου αποκατάστασης του οδικού δικτύου εντός και μεταξύ των χωριών, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει προ καιρού από τον Δήμο Φοινικαίων, για αρκετές μέρες οι μηχανές εκσκαφής και οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται για την επέκταση του δρόμου Μεσοποτάμου- Κώσταρι.

Το σχέδιο δεν προβλέπει μόνο αποκατάσταση στο πλάτος του, αλλά και άλλα έργα, όπως κανάλια αποστράγγισης, κανάλια διαφυγής υδάτων, διαμόρφωση και σταθεροποίηση κλίσεων για την αποφυγή κατολισθήσεων, κ.λ.π. Σημαντικά έργα θα πραγματοποιηθούν στην υπάρχουσα προβληματική γέφυρα του φαραγγιού Παλεοστάνη για την επέκτασή της.

Η πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτόν τον δρόμο θα αυξήσει πρώτα την ασφάλεια των κατοίκων, των ανθρώπων και των μέσων που τον χρησιμοποιούν και κατά συνέπεια θα αυξήσει τον αριθμό των εγχώριων και ξένων επισκεπτών στη Μονή του Κώσταρι καθώς και τη συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίας στις 15 Αυγούστου. Επίσης, ένας δρόμος με υψηλότερες προδιαγραφές θα είναι μια διευκόλυνση για όλους τους τοπικούς παραγωγούς να μεταφέρουν τα προϊόντα τους προς στην αγορά.





Σχόλια