Κάποιες αλήθειες να λέγονται

Του Τηλέμαχου Λαχανά

(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ)

     Λίγη σημασία έχει αν την τροπολογία έφερε στην Βουλή ο Τσίπρας ή αν θα την έφερνε (και πως θα την έφερνε) ο Μητσοτάκης, αν κερδίσει τις εκλογές. Σημασία έχει το ότι για πρώτη φορά στην μετά το 1914 ιστορία μας μια ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει ευθύνες προστάτιδας, «για λόγους διατήρησης του ελληνικού στοιχείου στην Αλβανία και κατά συνέπεια προάσπισης εθνικών συμφερόντων». Το αν η Κυβέρνηση αργοπόρησε δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς σε περίοδο μνημονίων αυτό που αδίκως μας έχουν αφαιρέσει δύσκολο να επανέρχονταν πριν βγούμε από τα Μνημόνια.

     Πάντως πρέπει να χαροποιεί την Κοινότητά μας, η πολιτική και τοπική εκπροσώπηση της οποίας, αλλά και η διανόηση, έχουν χρέος να αναλάβουν ευθύνες που μέχρι τώρα τις είχαν αποφύγει.

     Και επειδή αναφέρθηκα ότι κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται διευκρινίζω για τους «Ανώνυμους» που έβαλαν στο στόχαστρο τον κ. Τάβο ότι δεν ευσταθεί το κατηγορώ ότι δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια. Επειδή είχα συμμετάσχει και εγώ σε αυτή την προσπάθεια σας παραπέμπω στο παρακάτω έγγραφο το οποίο εστάλη στον Πρωθυπουργό από τις 12 Αυγούστου 2016,  χωρίς να γνωρίζω περισσότερα, αλλά γνωρίζω ότι ο κ. Τάβος και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό, στα Ιωάννινα, έδωσε έμφαση στο θέμα. Φυσικά δεν αποκλείεται με το θέμα να έχουν ασχοληθεί και άλλοι εκπρόσωποι της Κοινότητάς μας.   


Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια :/Λάχανα
    πού λέτε πολλές αλήθειες
    γατί παραλίγο να πιστέψουμε στην "ΝΑΣΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι νόημα θα είχε αυτή η επιστολή κάποιου που πήρε 1500 ψήφους βορειοηπειρωτών, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι κάτοικοι Ελλάδας;; Η ΑΣΑ μπορεί να μην χρειάστηκε να στείλει επιστολή, αλλά το επίδομα δόθηκε όταν η ΑΣΑ έστειλε το μήνυμα των 15.500 ψήφων. Έτσι για να ξέρουμε για τι μεγέθη μιλάμε και ποια είναι η διαπραγματευτική δύναμη. Από την άλλη δεν είναι διαπραγματευτική επιτυχία κάποιου, αλλά οπωσδήποτε το εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΣΑ κούνησε τα νερά. Και η συνέχεια των θεμάτων των Βορειοηπειρωτών και η πίεση που θα ασκείται θα είναι εξίσου δυσανάλογη κατά του Τάβου που εκλεγεται βουλευτής με 600 δικούς μας ψ ήφους και 3000 Λιάμπηδες. Την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρουν οι Λιάμπηδες, αλλά οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα που είναι οι Βορειοηπειρώτες. Η ΑΣΑ έχει πολλαπλάσια δύναμη από τον Τάβο, τον Ντούλε και τους Δημάρχους Δρόπολης και Φοινίκης μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών