Μέτα: «Ο Πρόεδρος ανήκει στη Δημοκρατία και η Δημοκρατία ανήκει μόνο στους πολίτες» [βίντεο]

Με επιστολή του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητάει να μάθει πόσους βουλευτές διαθέτει η αλβανική Βουλή, καθώς τον Φεβρουάριο του 2019 οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παρέδωσαν τις έδρες τους και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προχώρησε στην αναπλήρωσή τους από τους επόμενους στη σειρά εκλογής.

Η Προεδρία ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο σημερινός αριθμός των βουλευτών στη Βουλή σε επίπεδο Επικράτειας, σε κάθε εκλογική περιφέρεια, για κάθε πολιτικό κόμμα, καθώς και τα …ονόματά τους!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μάλιστα ο Πρόεδρος Μέτα, όταν ερωτήθηκε για  το ψήφισμα της Βουλής που ζητά την αποπομπή του και που έλαβε 100 ψήφους βουλευτών, απάντησε: «Ο Πρόεδρος  έχει εκλεγεί από μια Βουλή, όχι από τη σημερινή, αλλά από μια Βουλή πλήρως νόμιμη. Ο Πρόεδρος ανήκει στη Δημοκρατία και η Δημοκρατία ανήκει μόνο στους  πολίτες».

Η απάντηση του Ιλίρ Μέτα, εκ των πραγμάτων, εμπεριέχει την αμφισβήτηση της νομιμότητας της σημερινής Βουλής. Και κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ως επόμενο στόχο τη διάλυση της αλβανικής Βουλής και την προκήρυξη ταυτόχρονα δημοτικών και εθνικών εκλογών για τις αρχές φθινοπώρου. Κάτι που ασφαλώς θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες συγκρούσεις, που δείχνει και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα Τίρανα.

Σήμερα, πάντως, η αλβανική Βουλή διαθέτει 122 βουλευτές και δεν υπάρχουν άλλοι επιλαχόντες  στις λίστες υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης- στο οποίο ηγείται η σύζυγος του αλβανού Προέδρου- προκειμένου να αναπληρωθούν οι 18 κενές έδρες!!!

Πήραν με τις πέτρες τον Έντι Ράμα

Την ίδια στιγμή πέτρες δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του Αλβανού πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην πόλη Λιμπράζντ. Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραίτησης Ράμα, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Σχόλια