Υποτροφίες σε φοιτητές του Τμήματος Ελληνικών Αργυροκάστρου από την Ελληνική πρεσβεία

Σε θεσμό μετατρέπεται πλέον η χορήγηση υποτροφιών από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα σε φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.
Σήμερα στην έδρα του Γενικού Προξενείου Της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο οργανώθηκε η τελετή απονομής των υποτροφιών σε 8 φοιτητές των δύο προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις του κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19. Είναι η τρίτη χρονιά που η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα παραχωρεί υποτροφίες σε διακεκριμένους φοιτητές του Τμήματος μας.
Η απονομή έγινε παρουσία φοιτητών, των καθηγητών του Τμήματος και μελών του διπλωματικού σώματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Γενικός Πρόξενος κύριος Λάμπρος Κακίσης, συνεχάρη τις φοιτήτριες και τους φοιτητές για τις επιδόσεις τους, καθώς και τους καθηγητές του Τμήματος για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να ενισχύσουν το Τμήμα στην υπηρεσία της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης και στο διαχρονικό έργο του Τμήματος, το οποίο γιόρτασε πέρυσι τον Οκτώβριο τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Σε όποια γωνιά της εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όχι μόνο, είπε ο κύριος Γενικός Πρόξενος, θα βρεθείς, θα συναντήσεις στελέχη του Τμήματος, τα οποία δεν είναι μόνο δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά και δημοσιογράφοι, τουριστικοί ξεναγοί, γραμματείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Μπάρκας, ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα για τη χειρονομία αυτή και υποσχέθηκε ότι το Τμήμα θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά την πορεία του στην κατάρτιση ικανών στελεχών, στην επιμόρφωση των δασκάλων και στην προετοιμασία ποιοτικών σχολικών εγχειριδίων στη μητρική γλώσσα για τα σχολεία μας, όπως και στην μελέτη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και γραμμάτων.
Η δραστήρια φοιτήτρια Αναστασία Σουμέλη, ευχαρίστησε εξ΄ ονόματος των φοιτητών αναφέροντας ότι οι υποτροφίες αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για την φοιτητική μας ζωή και για καλύτερα αποτελέσματα.






Σχόλια